Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Τι προκαλεί στα μάτια σας η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο

Bookmark and Share

Καλοκαίρι και ήλιος πάνε μαζί αλλά όσο και αν τον απολαμβάνουμε, πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή στην παρατεταμένη έκθεση σε αυτόν.
Η έρευνα που έγινε
σε 5.000 άτομα μέσης ηλικίας και σε ηλικιωμένους επιβεβαιώνει
τη σχέση της έκθεσης στον καλοκαιρινό ήλιο κατά τα νεανικά χρόνια και την εμφάνιση της ωχράς κηλίδας, η οποία προκαλεί συνήθως θαμπή όραση ή θολές περιοχές κ παρουσιάζεται με την πάροδο της ηλικίας. Το πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά και άλλες βλάβες που σταδιακά μειώνουν την όραση. Ουσιαστικά σύμφωνα με τις εξετάσεις που κράτησαν πέντε χρόνια, η έκθεση στο δυνατό ήλιο μπορεί να είναι επικίνδυνος παράγοντας για πρόωρη εμφάνιση της ωχράς κηλίδας. Οι εθελοντές που κατά δήλωσή τους κυκλοφορούσαν σε περιόδους μεγάλης ηλιοφάνειας κάτω από τον ήλιο, τουλάχιστον πέντε ώρες την ημέρα, στη δεκαετία των 30 τους χρόνων, είχαν διπλάσιο κίνδυνο να παρουσιάσουν προβλήματα στην όραση, σε σχέση με αυτούς που καταγράφηκαν να παραμένουν στον ήλιο λίγη ώρα όταν ήταν μικρότεροι.

Περά από το γεγονός ότι τα γυαλιά είναι απαραίτητα σε κάθε έξοδό σας όταν έχει ήλιο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι θα πρέπει οι άνθρωποι να περιορίσουν την ανεξέλεγκτη έκθεσή τους όπως την παρατεταμένη ηλιοθεραπεία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.