Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Ρυζογκοφρέτες: Είναι όσο υγιεινές νομίζεις;

Bookmark and Share

Ας ξεκινήσουμε από τα καλά: Οι ρυζογκοφρέτες αποτελούν όντως ένα πρώτης τάξεως σνακ, καθώς είναι εύκολες στη μεταφορά και απίστευτα
τραγανές, γεγονός που ικανοποιεί τη λιγούρα για πατατάκια χωρίς τα περιττά λιπαρά και τις θερμίδες. Επιπλέον, ιδίως όσες είναι φτιαγμένες από καστανό ρύζι, περιέχουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όπως μαγγάνιο. Πιο συγκεκριμένα, μόνο μια ρυζογκοφρέτα περιέχει το 19 % της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για τις γυναίκες. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, ο οποίος βοηθά στη παραγωγή νέων κυττάρων και στην επούλωση πληγών και μαγνήσιο, το οποίο χαλαρώνει τους μύες κ βοηθά στην μετατροπή του φαγητού σε ενέργεια. Σημαντικό είναι επίσης να τονίσουμε ότι περιέχουν λιγοστές θερμίδες και πιο συγκεκριμένα 35 η μία.

Τα κακά νέα: Παρά όλα τα παραπάνω, η συνολική θρεπτική τους αξία είναι αρκετά χαμηλή. Επίσης, περιέχουν υψηλή ποσότητα αλατιού, γι’ αυτό καλό θα ήταν να ελέγχεις τις διατροφικές ετικέτες έτσι ώστε το αλάτι να είναι κάτω από 1,3 γρ ανά 100γρ. Επιπρόσθετα, έχουν αρκετά υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι χωνεύονται γρήγορα και αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα απότομα. Επίσης είναι σχετικά χαμηλές σε φυτικές ίνες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδύνατο να αισθανθείς χορτάτος με μία ή δύο μόνο.

Καλό θα ήταν να μην το παρακάνεις με την ποσότητα που καταναλώνεις. Ενάλλαξέ τες με άλλα τραγανά, πιο υγιεινά και μη επεξεργασμένα σνακ, όπως φρούτα και λαχανικά με χούμους.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.