Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Οι 5 καθημερινές συνήθειες για να δείχνετε πάντα νέοι

Bookmark and Share

Αν και από τη δεκαετία του 1960 ο μέσος όρος ζωής
έχει αυξηθεί περίπου κατά 10 χρόνια, πάντα όλοι θέλουν να ζήσουν περισσότερο και προσπαθούν να δείχνουν νεότεροι μέσα από διάφορους τρόπους.
Άλλοι κόβουν το κάπνισμα, τρέφονται καλύτερα, αρχίζουν τη γυμναστική, ενώ άλλοι επιλέγουν το νυστέρι του γιατρού ή τις ενέσεις κολλαγόνου.
Ωστόσο, ένα διεθνές συνέδριο που ξεκίνησε τις εργασίες του στο Λονδίνο αναφορικά με τη γήρανση και τη μακροζωία έρχεται να δώσει μια νέα οπτική σε όλα όσα κάναμε για να δείχνουμε νέοι. Βάσει των γιατρών που μετέχουν στο συνέδριο υπάρχουν και πιο απλοί και κυρίως καθημερινοί τρόποι βάσει των οποίων μπορούμε να φαινόμαστε νεότεροι χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε μια περιουσία σε προϊόντα που υπόσχονται να μας κάνουν να δείχνουμε νεότεροι.

Οι συμβουλές που έδωσαν οι γιατροί ήταν οι ακόλουθες:

1. Καλό θα ήταν να αλλάξουν οι ώρες γευμάτων - Μη φοράτε ρολόι
Ο γιατρός Μάριος Κυριαζής, ιατρικός σύμβουλος στο British Longevity Society, αναφέρει πως το κλειδί για μακροζωία κ μια πιο υγιή ζωή είναι η συνεχής αλλαγή και η αποφυγή της ρουτίνας. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος ευδοκιμεί στην αβεβαιότητα, ενώ το σώμα χρειάζεται το άγχος για να κρατηθεί υγιές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Γι’ αυτό συμβουλεύει να τρώμε αλλάζοντας όχι μόνο τις ώρες αλλά και την ποσότητα των γευμάτων. Αν για παράδειγμα τη μία ημέρα φάτε το πρωινό σας φρυγανιές με μέλι στις 8:00, την επόμενη καλό θα ήταν να φάτε λίγο πιο πριν ή μετά.

2.Μην φοράτε ρούχα που σας μεγαλώνουν υπερβολικά
Η Τζίλιαν Χάμπερ, συνταξιούχος ψυχίατρος, που ειδικεύεται στους ηλικιωμένους αναφέρει πως η διαδικασία της γήρανσης είναι κάτι που δεν μπορείτε να ξορκίσετε. Ωστόσο, έχετε την δυνατότητα να την «απαλύνετε». Διαβάστε πολλά βιβλία για να κρατήσετε το μυαλό σας σε εγρήγορση, ασκηθείτε και φυσικά αποφύγετε να ντύνεστε σαν γιαγιά ή παππούς. Αυτό που λέει η ψυχίατρος είναι όχι να ντύνεστε σαν 20χρονος, αλλά να επιλέγετε πάντα περιποιημένα και σικάτα ρούχα.

3.Κάντε push ups
Η Κάρολ Γιάγκερ, καθηγήτρια επιδημιολογίας της γήρανσης, υπογραμμίζει πως η διατήρηση του βάρους είναι εξαιρετικά σημαντική για να διατηρείται η δυναμική του σώματος. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να είστε δυνατοί, ώστε να μπορείτε να σηκώνεστε εύκολα από το κρεβάτι, όσο μεγαλώνετε ή να ντύνεστε.

4. Φάτε μούρα - Καθίστε στην σκιά
Ο Μαρκ Μπιρχ Μάχιν, καθηγητής Μοριακής Δερματολογίας, μιλώντας στο  συνέδριο υπογράμμισε πως το ζήτημα της αντι-γήρανσης εξαρτάται από τον  τρόπο ζωής και όχι από έναν και μόνο παράγοντα. Έχει να κάνει με το τι πρωινό τρώτε, πως γυμνάζεστε και το εάν κάθεστε ή όχι στον ήλιο και πολλά άλλα.

«Μόλις ολοκληρώσαμε έρευνα, που χρησιμοποιεί ένα νέο τεστ αίματος που μετρά τα επίπεδα των ελεύθερων ριζών σε αυτό. Αυτά ευθύνονται για την γήρανση. Βρήκαμε πως η κατανάλωση πλούσιων σε αντιοξειδωτικά τροφίμων, όπως τα μούρα και οι ντομάτες μειώνουν τις ζημιές που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες» τονίζει ο κ. Μπιρχ Μάχιν.

5. Εργαστείτε όρθιοι - Κάντε ποδήλατο
Η Νταιάνα Κουχ, καθηγήτρια και διευθύντρια της Ιατρικής Ερευνητικής Μονάδας του Συμβουλίου για τη δια βίου Υγεία και Γήρανση στο Πανεπιστήμιο College London, επισημαίνει πως δεν υπάρχει μαγική συνταγή, ωστόσο, πολλές έρευνες δείχνουν πως η καθιστική ζωή έχει αρνητικό ρόλο.Επομένως καλό θα ήταν να κινείστε, όχι μόνο από άποψη φυσικής κατάστασης αλλά και για τη συναισθηματική σας ευεξία. Παράλληλα, προτείνει να ξεκινήσετε το ποδήλατο, ώστε να βελτιώσετε την ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.