Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Οι 6 «ύπουλες» αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας

Bookmark and Share

Τίποτα δεν ανησυχεί τους άνδρες περισσότερο από τη στυτική δυσλειτουργία. Αν και είναι αρκετά συχνό φαινόμενο ακόμη και στις μικρές ηλικίες, τα επιστημονικά δεδομένα
δείχνουν ότι το 75% των ανδρών ντρέπεται να ζητήσει βοήθεια.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι υπάρχει δυσλειτουργία όταν ο άνδρας δεν καταφέρνει να επιτύχει στύση τουλάχιστον στο 50% των περιπτώσεων. Η αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτεί σωστή αναγνώριση των παραγόντων που το πυροδοτούν.


Δείτε ποιες είναι οι 6 πιο παράδοξες αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας1. ΔουλειάΟι άνδρες που εργάζονται σε ένα περιβάλλον γεμάτο άγχος (γιατροί, πυροσβέστες, αστυνομικοί) εκδηλώνουν συχνότερα σημάδια κατάθλιψης. Ο λόγος είναι ότι είναι πιο επιρρεπείς στο κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ, δύο βασικούς παράγοντες που συμβάλλουν στη στυτική δυσλειτουργία. Μάλιστα, ψυχολόγοι απ το Πανεπιστήμιο του Τσέστερ στις ΗΠΑ δηλώνουν πως το άγχος και η κατάθλιψη είναι τα δύο βασικότερα ψυχολογικά αίτια της ΣΔ. Η στύση βασίζεται στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος όμως η κακή ψυχολογική κατάσταση εμποδίζει αυτή τη διαδικασία.

2. Κακή στοματική υγιεινήΜελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ δείχνει ότι περισσότερο από το 15% των ανδρών με ΣΔ πάσχει επίσης από περιοδοντίτιδα, μια σοβαρή πάθηση των ούλων. Παράλληλα, μελέτη που δημοσιεύεται στο κορυφαίο περιοδικό σεξουαλικής ιατρικής Journal of Sexual Medicine υποδεικνύει ότι η φλεγμονή στ στόμα οδηγεί στη μειωμένη παραγωγή του ενζύμου eNOS, το οποίο είναι απαραίτητο για τν ομαλή κυκλοφορία του αίματος στα… επίμαχα σημεία.

3. Πολύ αλάτιΗ στυτική δυσλειτουργία συνήθως συνυπάρχει και με άλλες παθήσεις. Μία από αυτές είναι η καρδιοπάθεια. Η υψηλή αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη περιορίζουν τη ροή του αίματος στα ζωτικά όργανα του σώματος κ προκαλούν σκλήρυνση των αρτηριών.

4. ΣτρεςΟι ορμόνες του στρες κορτιζόλη και αδρεναλίνη προκαλούν συστολή των αιμοφόρων αγγείων κι έτσι δεν επιτρέπεται η επιτυχής στύση. Παράλληλα, παρατηρείται άνοδος της αρτηριακής πίεσης, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Οι περισσότεροι άνδρες αντιμετωπίζουν στρες λόγω κακής οικονομικής κατάστασης, λόγω οικογενειακών ζητημάτων ή κάποιου προβλήματος υγείας.

5. Κακή διατροφήΟι αλλαγές στη διατροφή είναι το πρώτο και πιο εύκολο βήμα στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Μελέτες δείχνουν ότι η μεσογειακή διατροφή είναι εξαιρετικά ευεργετική για τους άνδρες με ΣΔ. Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα υγιεινά λιπαρά, όπως αυτά που περιέχουν οι ξηροί καρποί και το ελαιόλαδο, καθαρίζουν τα αιμοφόρα αγγεία απ τν επικίνδυνη πλάκα και παράλληλα ενισχύουν την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου. Αυτή η σύνθετη χημική ουσία διευκολύνει τη στύση, καθώς βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων που βρίσκονται στο ανδρικό μόριο.

6. ΡοχαλητόΤο έντονο ροχαλητό αποτελεί ένδειξη μιας πάθησης που ονομάζεται υπνική άπνοια. Αυτή η διαταραχή του ύπνου προκαλεί τακτικές διακοπές στην αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Όσο λιγότερο οξυγόνο υπάρχει στο αίμα, τόσο χειρότερα λειτουργούν τα επιμέρους συστήματα του σώματος. Αναπόφευκτα, επηρεάζεται και η σεξουαλική λειτουργία του άνδρα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.