Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Όταν περπατάμε, δε μιλάμε... στο κινητό !

Bookmark and Share

Όλοι γνωρίζουμε τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν όταν μιλάμε στο κινητό μας τηλέφωνο και ταυτόχρονα
οδηγάμε. Ωστόσο, έρευνα δείχνει ότι εξίσου επικίνδυνο είναι και το να χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο την ώρα που περπατάμε, κάτι το οποίο συχνά παραβλέπουμε.

Μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, έδειξε ότι ενώ ο συνολικός αριθμός των πεζών που εισάγονταν στα νοσοκομεία έπεσε, ο αριθμός εκείνων, των οποίων ο τραυματισμός προκλήθηκε επειδή η προσοχή τους ήταν στραμμένη στ τηλέφωνο κ όχι στο που περπατούν, αυξήθηκε. Για την ακρίβεια, ο αριθμός τους διπλασιάστηκε μεταξύ 2005 και 2010 και αναμένεται να διπλασιαστεί ξανά το 2015.

Μάλιστα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των τραυματιών είναι ακόμα μεγαλύτερος, καθώς πολλά περιστατικά δεν είναι σοβαρά, ώστε να καταλήξουν σε νοσοκομείο, πολλοί ντρέπονται να παραδεχτούν ότι αιτία του τραυματισμού τους ήταν το κινητό, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που εξαιτίας της έλλειψης ασφαλιστικής κάλυψης δεν πήγαν σε νοσοκομείο.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι νέοι ηλικίας 16 έως 25 ετών ήταν πιο πιθανό να τραυματιστούν με τν τρόπο αυτόν, με την ηλικιακή ομάδα των 21-25 να βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ η πλειοψηφία (περίπου το 69%) είχε τραυματιστεί την ώρα που μιλούσαν στο τηλέφωνο και όχι την ώρα που έστελναν κάποιο μήνυμα (περίπου 9%).0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.