Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο συμπλήρωμα πρωτεϊνών

Bookmark and Share

Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης είναι δημοφιλή ανάμεσα στα άτομα που γυμνάζονται, στους bodybuilders, στα άτομα που κάνουν διατροφή
αλλά ακόμα και σε αυτούς που δεν γυμνάζονται για πολλούς λόγους.Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η πρωτεΐνη είναι
ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που βοηθά την γενική υγεία, που δημιουργεί αίσθημα πληρότητας κ ακόμα παίζει ρόλο στην ανάκαμψη και αποκατάσταση των μύων. Η διατροφική πρωτεΐνη κουβαλά μια χροιά υγείας, έτσι πολλοί υποθέτουν ότι η κατανάλωση ροφημάτων πρωτεΐνης ή η χρήση συμπληρωμάτων πρωτεΐνης είναι ένα καλό βήμα προς την καλύτερη υγεία και καλή φυσική κατάσταση. Αλλά είναι αυτή η αντίληψη για την υγεία ένα γεγονός ή μια πλάνη;


Είναι αλήθεια ότι τα συμπληρώματα πρωτεΐνης κάνουν την βρώση αυτού του σημαντικού θρεπτικού συστατικού εύκολη και βολική. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη (σκεφτείτε τα γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέατα, τα φασόλια και τα αυγά) συχνά απαιτούν μαγείρεμα, πρέπει να είναι στο ψυγείο για την ασφάλεια και δεν είναι πάντα εύκολο να μεταφέρουν σαν σνακ ή μίνι γεύματα εν κινήσει. (Απλά φανταστείτε την εκτέλεση και στη συνέχεια την βρώση ενός κομματιού στήθος κοτόπουλου ανάμεσα στο γυμναστήριο και την εργασία, ή το φαγητό μίας κονσέρβας φασολιών κατά την οδήγηση στο επόμενο ραντεβού σας.) Σε αντίθεση, τα συμπληρώματα το κάνουν εύκολο! Είναι σταθερά στο ράφι, εύκολα στη μεταφορά, με υπέροχη γεύση (αν μπορείτε να βρείτε αυτό που σας αρέσει), και συχνά δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το να τα αναμείξετε με νερό. Και σαν ροφήματα, είναι εύκολο να καταναλωθούν όπου κι αν βρίσκεστε.

Ωστόσο, τα συμπληρώματα πρωτεΐνης είναι μακριά από το απαιτούμενο φαγητό για τους ανθρώπους, δεν έχει σημασία ποια είναι η φυσική σας κατάσταση ή οι στόχοι σαν για την υγεία και την διατροφή. Όταν σκέφτεστε την επιλογή ενός συμπληρώματος πρωτεΐνης, αξίζει να σημειωθεί ότι:

· Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνη και μπορούν να ενταχθούν δημιουργικά στο γεύμα σας ώστε να μην στηριχτείτε απλά σε ένα συμπλήρωμα.

 διαλέξετε το κατάλληλο συμπλήρωμα πρωτεϊνών

· Τα πραγματικά , ολόκληρα φαγητά σε αντίθεση με τα πρωτεϊνούχα σκευάσματα που είναι αρκετά επεξεργασμένα- είναι πιο φυσικό να περιλαμβάνονται σε μία ανθρώπινη δίαιτα, οι άνθρωποι που ζητούν μια διατροφή περισσότερο φυσική δεν θα βρουν ελκυστική την ιδέα τον σκευασμάτων.

· Τα μη επεξεργασμένα , πλούσια σε πρωτεΐνη γεύματα, περιλαμβάνουν επίσης και άλλα ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα, όπως σίδηρος, ασβέστιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

· Τα πλούσια σε πρωτεΐνη φαγητά που μπορείτε να αγοράσετε από το supermarket( κρέας , αυγά, γάλα, προϊόντα σόγιας και άλλα) είναι φθηνότερα από οποιοδήποτε συμπλήρωμα πρωτεΐνης

· Και τα τρόφιμα-εν αντιθέσει των συμπληρωμάτων και των ροφημάτων πρωτεΐνης -ρυθμίζονται για την ασφάλεια. Πρόσφατες ανεξάρτητες εργαστηριακές εξετάσεις διαπίστωσαν ότι πολλά από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα πρωτεΐνης ήταν μολυσμένα με βαρέα μέταλλα όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος και ακόμα-ένα υποπροϊόν της επεξεργασίας. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα συμπληρώματα είναι πραγματικά η Άγρια Δύση, όταν πρόκειται για προϊόντα (καμία ρύθμιση, καμία εγγύηση ισχύος, όπως αναφέρεται, όχι πολλοί κανόνες σε οτιδήποτε) σημαίνει ότι δείχνετε πολλή εμπιστοσύνη στην εταιρεία που κατασκευάζει το προϊόν.

κατάλληλο συμπλήρωμα πρωτεϊνών

Παρά όλων αυτών των πραγμάτων, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι όταν χρειάζεται πρωτεΐνη εκτός του φαγητού που καταναλώνει κανείς , πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τα ροφήματα πρωτεΐνης. Και αυτός είναι επίσης ένας καλός λόγος για να τα διαλέξει κανείς. Συχνά έχουν υπέροχη γεύση. Προσθέτουν επιπλέον θρεπτικά συστατικά και γεμίζουν με ενέργεια πολλά πιάτα( όπως τα smoothies φρούτων) και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με δημιουργικό τρόπο για την ενίσχυση άλλων τροφών πέρα από τα ροφήματα. Ενώ καταναλώνετε συμπληρώματα πρωτεΐνης είναι σπάνια απαραίτητη , όταν χρησιμοποιείται με σύνεση, μπορούν να δώσουν μια συμπαθητική μικρή ώθηση πρωτεΐνης στα γεύματα ή τα σνακ σας. Αλλά να θυμάστε: Αν τρώτε αρκετή πρωτεΐνη η επιπλέον κατανάλωση είναι απλώς μια πρόσθετη πηγή θερμίδων - επιπλέον θερμίδες που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε κιλά. Έτσι, σχεδιάστε με σύνεση!









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.