Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Εξάψεις: Πώς επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς

Bookmark and Share

Οι εξάψεις συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων, όπως καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά, σύμφωνα με
νέα ερευνητικά δεδομένα

Τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης παρουσιάστηκαν την Τέτάρτη 25 Σεπτεμβρίου στην ετήσια συνάντηση της Βορειοαμερικάνης Εταιρείας Εμμηνόπαυσης στο Σικάγο.


 
Αν και προηγούμενες έρευνες έχουν επιχειρήσει να συσχετίσουν τις εξάψεις με τις καρδιαγγειακές νόσους, η συγκεκριμένη είναι η πρώτη που προσπάθησε να κάνει αυτή τη σύνδεση με συγκεκριμένα καρδιαγγειακά περιστατικά.

Η συγκεκριμένη μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα προηγούμενης έρευνας (SWAN - Study of Women's Health Across the Nation).

Βρέθηκε ότι τόσο οι συχνές όσο και οι επίμονες εξάψεις κατά τν εμμηνόπαυση συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων στο μέλλον. Συγκεκριμένα, οι συχνές εξάψεις συνδέθηκαν με διπλάσιο κίνδυνο καρδιαγγειακών ασθενειών, ενώ οι επίμονες (σχεδόν μόνιμες) εξάψεις με κατά 80% αύξηση του κινδύνου τα επόμενα 20 χρόνια

«Είναι μια από τις σημαντικότερες μελέτες αυτού του είδους καθώς ανέλυσε τις εξάψεις σε όλη την περίοδο της εμμηνόπαυσης κ δε ζητούσε από τις συμμετέχουσες να ανακαλούν εξάψεις που έγιναν μήνες ή χρόνια πριν. Επίσης μετρήθηκαν τα καρδιαγγειακά περιστατικά και δεν χρησιμοποιήθηκαν άλλες υποκατάστατες μετρήσεις» δήλωσε η Δρ Ρεμπέκα Θέρστον, επικεφαλής συντάκτρια της μελέτης απ το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ.

Η Στέφανι Φόμπιον, διευθύντρια της Βορειοαμερικάνικης Εταιρείας Εμμηνόπαυσης, υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό να κατανοούμε τους παράγοντες κινδύνου για αυτά τα ιατρικά περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή πολλών γυναικών, καθώς έτσι, μπορούμε να βελτιώσουμε τις στρατηγικές πρόληψης και θεραπείας κατά την εμμηνόπαυση.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.