Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Νιώθεις κόπωση; Tips που θα σου δώσουν ενέργεια

Bookmark and Share

Νιώθεις να χάνεις τη γη κάτω απο τα πόδια σου; Αισθάνεσαι μια αδικαιολόγητη κόπωση; Το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι
να ξαπλώσεις στο κρεβάτι ενώ για ψώνια, βόλτες κι εκδρομές ούτε...

λόγος; Γιατί συμβαίνει αυτό κ τι μπορείς να κάνεις για να "ανεβάσεις" τον οργανισμό σου;




* Μήπως έχεις αναιμία; Πρόσεξε τη διατροφή σου

Αν έχεις ξεκινήσει δίαιτα, δεν τρέφεσαι σωστά ή εκ φύσεως έχεις αναιμία τότε είναι απόλυτα φυσικό να αισθάνεσαι κόπωση. Προσπάθησε να ανεβάσεις το σίδηρο και τον αιματοκρίτη σου είτε με σωστή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά ή με κάποιο συμπλήρωμα από το φαρμακείο και θα δεις διαφορά αισθητή. Συμβουλέψου το γιατρό σου και θα σε κατευθύνει. Αντί να ταλαιπωρείσαι, πάρε τα μέτρα σου και δώσε τα απαραίτητα διατροφιξκά στοιχεία στον οργανισμό σου.

* Μην ξεχνάς την ενυδάτωση. Το νεράκι είναι ευεργετικό

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι η ενυδάτωση του οργανισμού είναι πιο σημαντική από κάθε άλλη εποχή. Μια σειρά από οφέλη για την υγεία έχουν αποδοθεί στο νεράκι γι΄αυτό οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν να πίνεις περίπου 1 με 1,5 λίτρο νερό ημερησίως.

* Κοιμάσαι σίγουρα καλά; Ο ύπνος είναι αναγκαίος

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Ο ύπνος είναι ευεργετικός και αναγκαίος. Μην τρέχεις να τα προλάβεις όλα θυσιάζοντας την προσωπική σου ξεκούραση γιατί η εξάντληση θα κάνει την εμφάνισή της και η υπερκόπωση δε θα αργήσει να σου χτυπήσει την πόρτα. Ένα οκτάωρο ύπνου ημερησίως είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες το καταλληλότερο.

* Βάλε την άσκηση στη ζωή σου κι άσε τον καναπέ να περιμένει

Μερικές φορές αυτό το αίσθημα κόπωσης που νιώθεις ίσως να οφείλεται στην παθητική στάση ζωής που έχεις υιοθετήσει. Φόρεσε τη φορμούλα σου και πήγαινε στο γυμναστήριο και αν δεν είσαι αθλητικός τύπις βάλε άνετα παπούτσια και κάνε μια βόλτα στα μαγαζιά. Θα δεις πως θα νιώσεις καλύτερα και πως μερικές φορές η κούραση είναι ψυχική.

* Η λαιμαργία είναι το φόρτε σου;

Έχεις σκεφτεί μήπως σε "ρίχνει" το φαγητό; Αν συνηθίζεις να μένεις νηστική όλη την ημέρα και να τρως λαίμαργα και μεγάλη ποσότητα φαγητού όταν επιστρέφει σπίτι, μην απορείς γιατί δεν έχεις την απαιτούμενη ενέργεια. Οταν ο οργανισμός σου χρειάζετει ενέργεια εσύ δεν την παρέχεις - αφού έχεις μείνει ώρες νηστική - ενώ όταν τρως λαίμαργα και πολύ υπερφορτώνεις τον οργανισμό και το στομάχι σου με τροφή, δυσκολεύοντας την διαδικασία της πέψης. Μικρά και συχνά γεύματα λοιπόν για ενέργεια στο φουλ!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.