Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Αλκοόλ: Πέντε οφέλη για την υγεία

Bookmark and Share

Το αλκοόλ έχει συνδεθεί γενικά με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.Η βαριά κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο, ηπατική ανεπάρκεια, διαβήτη τύπου 2, καθώς και
ψυχολογικά προβλήματα.

Δεν είναι όμως κακό να πίνετε αραιά και πού ένα ποτήρι κρασί. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μικρές έως μέτριες ποσότητες αλκοόλ, τείνουν όχι μόνο να περνάνε ευχάριστες στιγμές με τους φίλους τους, αλλά και να ωφελούν την υγεία τους.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση αλκοόλ, όταν αυτή γίνεται με μέτρο.


Συμβάλλει στη μακροζωία

Μελέτη έδειξε ότι η περιστασιακή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να σας χαρίσει επιπλέον χρόνια ζωής. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση έως 4 μερίδων αλκοόλ της ημέρα για τους άνδρες και έως 2 για τις γυναίκες μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου κατά 18%. Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επεκτείνει τη ζωή ενός ατόμου μέχρι την ηλικία των 90 ετών.

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι οι μέτριες ποσότητες αλκοόλ αυξάνουν τα επίπεδα καλής χοληστερόλης, η οποία προστατεύει την καρδιά, βελτιώνοντας τους παράγοντες που επηρεάζουν την πήξη του αίματος και μειώνοντας τον κίνδυνο εμφραγμάτων και εγκεφαλικών.

Προλαμβάνει την άνοια

Η ήπια κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών άνοιας έως και κατά 23%, σύμφωνα με τα ευρήματα μελέτης με τη συμμετοχή 365.000 ανθρώπων. Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι οι μικρές ποσότητες αλκοόλ κρατούν τα εγκεφαλικά κύτταρα πιο δραστήρια, γεγονός που αποτελεί ασπίδα κατά της άνοιας.

Μειώνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας

Αυστραλιανή μελέτη έδειξε ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας. Μετά από ανάλυση της υγείας 1.770 ανδρών, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας μειώθηκαν κατά 25-30% για όσους έπιναν αλκοόλ.

Κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους

Δεν είναι ιδέα σας, υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι’ αυτό. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μπύρας βοηθά τους ανθρώπους να βλέπουν τα χαρούμενα πρόσωπα πιο γρήγορα και αυξάνει την επιθυμία τους να περάσουν χρόνο με άλλους ανθρώπους σε ένα χαρούμενο περιβάλλον.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.