Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Πόσο μειώνει τον κίνδυνο θανάτου το πράσινο τσάι;

Bookmark and Share

Νέα επιστημονική έρευνα που εκπονήθηκε από Ιάπωνες ερευνητές επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τα σημαντικά οφέλη που έχει το πράσινο τσάι για την υγεία.Οι ερευνητές μελέτησαν δείγμα
90.914 ανθρώπων ηλικίας 40 έως 69 ετών για διάστημα τεσσάρων ετών προκειμένου να διαπιστώσουν εάν και πώς επηρεάζονται οι δείκτες θνησιμότητας.

Όπως αναφέρει το onmed.gr, σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και πρόωρου θανάτου, ωστόσο ο κίνδυνος μειώνεται σταθερά όσο αυξάνεται η ημερήσια κατανάλωση.

Οι γυναίκες που έπιναν ένα φλιτζάνι τσάι την ημέρα φάνηκε να διατρέχουν 10% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 17% για τις γυναίκες που έπιναν πέντε ή και περισσότερα φλιτζάνια ημερησίως. Παρόμοιες τάσεις παρατηρήθηκαν και στον αντρικό πληθυσμό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Annals of Epidemiology.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πράσινο τσάι φάνηκε να έχει σημαντική προστατευτική δράση ενάντια στις τρεις βασικότερες αιτίες θνησιμότητας, δηλαδή την καρδιοπάθεια, το εγκεφαλικό και τα αναπνευστικά νοσήματα.

Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού προέρχονται κυρίως από την αντιοξειδωτική του δράση και συγκεκριμένα τις πολυφαινόλες που παρέχει, ουσίες που συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και του ποσοστού λίπους στο σώμα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.