Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Οι 15 μικρές συνήθειες που θα σε κάνουν πιο χαρούμενο

Bookmark and Share

Οι άνθρωποι έχουμε τη δυνατότητα να ανεβάζουμε τη διάθεσή μας με μικρές καθημερινές πράξεις αλλά αρκετοί δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς να κάνουμε για να γίνουμε πιο χαρούμενοι.Εκτός απλώς από το να
το εύχεσαι, διάβασε τι μπορείς να κάνεις για να το πετύχεις:






1. Γράψε τρία πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι αν κάθε εβδομάδα γράφεις τρία πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων, βελτιώνεται η διάθεση του και γίνεσαι πιο αισιόδοξος. Προσπάθησε να το κάνεις κάθε βράδυ Κυριακής, ώστε να είναι καλή η διάθεσή σου όλη την εβδομάδα.

2. Κοίταξε τα αστέρια

Αν αισθάνεσαι δυστυχισμένος, κοίταξε τα αστέρια. Μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που ένιωσαν πρόσφατα δέος για κάτι είναι πιο πιθανό να είναι περίεργοι για το τι συμβαίνει στον κόσμο και έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι γενναιόδωροι προς τους συνανθρώπους τους.

3. Πέρασε ώρα εκτός σπιτιού

Αν αισθάνεσαι στρεσαρισμένος, τότε βγες από το σπίτι. Μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι έχουν λιγότερο άγχος όταν περνάνε ώρα έξω.

4. Να συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι χαρούμενος (ακόμα και όταν δεν είσαι)

Προσποιήσου μέχρι να το πετύχεις. Ψυχολόγοι του UC Riverside διαπίστωσαν ότι άνθρωποι που είναι παγιδευμένοι στις αρνητικές σκέψεις τους, μπορεί να επωφεληθούν από μία μόνο θετική σκέψη, καθώς αυτή τους ωθεί να είναι πιο δραστήριοι στην αναζήτηση της ευτυχίας.

5. Διαλογίσου

Αν αισθάνεσαι δυστυχής, σκέψου να δοκιμάσεις να κάνεις γιόγκα. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συναισθημάτων της κατάθλιψης και του άγχους.

6. Διάβασε μια περιπετειώδη ιστορία

Αν αισθάνεσαι λυπημένος, διάβασε μια ιστορία του Χάρι Πότερ. Μελέτη του 2012 έδειξε ότι διαβάζοντας τις απίστευτες περιπέτειες κάποιου άλλου, νιώθεις λιγότερο αγχωμένος και περισσότερο ικανοποιημένος.

7. Άκουσε θλιβερή μουσική

Όσο αντιφατικό και αν ακούγεται, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το άκουσμα θλιβερής μουσικής συνδέεται με αύξηση της ευτυχίας.

8. Πήγαινε μια βόλτα στη φύση

Αν μένεις κοντά σε δάσος, πήγαινε μια βόλτα για να νιώσεις χαρούμενος. Μελέτη, που δημοσιεύτηκε πέρσι, έδειξε ότι οι άνθρωποι που περπατούν στη φύση για 90 λεπτά έχουν λιγότερες αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό τους.

9. Βάλε στόχους

Αν θέλεις να αισθανθείς πιο χαρούμενος, θέσε στόχους. Αυτό θα σε κάνει να έχεις περισσότερη αυτογνωσία και με την επίτευξή τους θα νιώσεις καταπληκτικά.

10. Δημοσιοποίησε τα αισθήματά σου

Μελέτες αποκάλυψαν ότι οι δημοσιοποίηση των συναισθημάτων σου, βοηθάει στην αποσαφήνισή τους και στη γρήγορη λύση των προβλημάτων. Δοκίμασέ το μετά από μια δύσκολη μέρα, ώστε να χαλαρώσεις και να διώξεις το στρες.

11. Ξόδεψε χρήματά για τους άλλους

Μετά από μια δύσκολη μέρα είναι δελεαστικό να θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου αλλά βρες κινήσεις που θα σε κάνουν να αισθανθείς πιο ευτυχισμένος αν ξοδέψεις χρήματα για κάποιον άλλο. Μια πρόταση είναι να κεράσεις έναν καφέ σε έναν άγνωστο ή συνάδελφο σου, την επόμενη φορά που θα έχεις πεσμένη διάθεση.

12. Επισκέψου τοπικά αξιοθέατα

Μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις, πηγαίνουν σε μουσεία κ.ο.κ., έχουν χαμηλότερα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης από αυτούς που έχουν "διαγράψει" τα προαναφερόμενα από την ζωή τους.

13. Απόκτησε νέα δεξιότητα

Η απόκτηση μιας νέας δεξιότητας είναι ό,τι το καλύτερο για την ευτυχία σου. Απασχολεί το μυαλό σου, σε κάνει πιο παραγωγικό και σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχα για το νέο ταλέντο σου.

14. Φάε το γεύμα σου στην παραλία

Αν είσαι δυστυχισμένος όταν είσαι στη δουλειά, δοκίμασε να φας το γεύμα σου στην παραλία ή το πάρκο. Μελέτες έδειξαν ότι αυτό θα σε κάνει πιο χαρούμενο και πιο αισιόδοξο για το υπόλοιπο της μέρας.

15. Πιες καφέ

Καλά νέα για τους λάτρεις του καφέ. Η καφεΐνη προκαλεί εγρήγορση και βελτιώνει τη διάθεση, κάτι που σημαίνει ότι είναι ένα πολύ καλό τονωτικό για όποιον αισθάνεται κουρασμένος και αγχωμένος.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.