Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Γιατί παχαίνουμε όσο περνούν τα χρόνια;

Bookmark and Share

Οσο περνούν τα χρόνια οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να συσσωρεύουν κιλά. Αυτό συμβαίνει κυρίως για τον εξής λόγο: ο οργανισμός μας με την πάροδο των ετών έχει την τάση να
μην απορροφά σε ικανοποιητικές ποσότητες τα φλαβονοειδή, θρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδης ιδιότητες, που βρίσκονται στα λαχανικά.

Υπάρχει τρόπος να σταματήσετε τα περιττά κιλά λόγω ηλικίας; Ναι! Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, πλούσιων σε φλαβονοειδή, μετά τα 40 μπορεί να σας σώσει.

Σε μελέτη που έγινε σε 124.086 άντρες και γυναίκες, διαπιστώθηκε πως αναστολείς στην αύξηση του βάρους είναι κυρίως τρία είδη φλαβονοειδών: οι ανθοκυανίνες, οι φλαβονόλες και τα φλαβονοειδικά παράγωγα όπως οι τανίνες.

Οι ανθοκυανίνες είναι οι φυτοχημικές ουσίες που δίνουν κόκκινο, μπλε ή μωβ χρώμα σε φρούτα και λαχανικά, όπως φράουλες, λάχανο, σταφύλια.

Οι ανθοκυανίνες που κατανάλωναν οι εθελοντές προέρχονταν κυρίως από βατόμουρα και φράουλες.

Αντίστοιχα, τα άλλα φλαβονοειδή υπάρχουν σε αφθονία σε φρούτα και λαχανικά όπως το κρεμμύδι, το μπρόκολο, τα μήλα, τα κεράσια, τα μούρα και το τσάι, αλλά στην συγκεκριμένη μελέτη προέρχονταν κυρίως από το τσάι και τα μήλα.

Ακόμη έρευνες έδειξαν πως, βατόμουρα, κουνουπίδι και αποξηραμένα δαμάσκηνα, είναι τρία απ’ όσα ευνοούν το αδυνάτισμα, ενώ καλαμπόκι, αρακάς και πατάτες το υπονομεύουν.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.