Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Η σωστή διατροφή για την υγεία των ματιών

Bookmark and Share

Η βιταμίνη Α, ο φώσφορος και τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα για την καλή υγεία των ματιών μας.Η βιταμίνη Α που βρίσκεται κυρίως στα
γαλακτοκομικά, το κρέας, το συκώτι, το βούτυρο και το αυγό, παίζει καθοριστικό ρόλο στην καλή λειτουργία των ματιών μας και στην πρόληψη εμφάνισης οφθαλμικών διαταραχών, όπως επίσης και ο φώσφορος, που βρίσκεται κυρίως στα γαλακτοκομικά και το ψάρι.

Τελευταία όμως φαίνεται ότι ουσίες που δεσμεύουν τις καταστρεπτικές για τα μάτια μας ελεύθερες ρίζες μπορεί να προσφέρουν μια σημαντική ασπίδα προστασίας.

Ίσως η σημαντικότερη από αυτές είναι η λουτεΐνη. Η λουτεΐνη αποτελεί συστατικό του οφθαλμού και ο ρόλος της είναι πάρα πολύ σημαντικός καθώς αφενός απορροφάει ένα σημαντικό ποσοστό της ακτινοβολίας που εισέρχεται στο μάτι, αφετέρου εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να καταστρέψουν τα συστατικά του ματιού.

Καλές πηγές λουτεΐνης στη διατροφή μας αποτελούν ο κρόκος του αυγού, το λάχανο, τα σπαράγγια, το πορτοκάλι και τα εσπεριδοειδή, το σπανάκι, το καρότο, η πορτοκαλί πιπεριά και οι αγκινάρες.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.