Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Δείτε τι προκαλεί στον οργανισμό μας μία ελεύθερη μέρα φαγητού

Bookmark and Share

Μόλις μία μέρα «ελεύθερου» φαγητού μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο σώμα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.Οι περισσότεροι άνθρωποι μετά από
μία ταραχώδη εβδομάδα στη δουλειά και προσοχή στο φαγητό, δίνουν μία μέρα πιο... χαλαρή το Σαββατοκύριακο.

Τρώνε περισσότερο φαγητό, περισσότερα λιπαρά και βεβαίως γλυκό.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Loughborough ζήτησαν από 15 υγιείς ανθρώπους να καταναλώσουν φαγητό που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά για μία ημέρα. Οι άνθρωποι αυτοί έφαγαν 78% περισσότερες θερμίδες από το συνιστώμενο.

Έφαγαν αλλαντικά, μπέικον, τηγανητά αυγά, λουκάνικα, χοιρινό κρέας.

Στο τέλος της ημέρας, τα επίπεδα ινσουλίνης του σώματος είχαν μειωθεί κατά 28% - ένα ποσοστό που οι ερευνητές λένε ότι είναι εξαιρετικά«σημαντικό».

Το σώμα χρειάζεται ινσουλίνη για να μετατρέψει τα τρόφιμα σε ενέργεια και εάν το πάγκρεας χρειάζεται να παράγει όλο και περισσότερα για να κάνει τη δουλειά του, μπορεί να καταστεί δυσλειτουργικό.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ακόμη και μια μέρα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, προκαλεί υπερβολική διαταραχή στην ινσουλίνη ολόκληρου του σώματος σε νέους, υγιείς ενήλικες.

Προφανώς, μια μέρα με πίτσα και πατατάκια δεν πρόκειται να σας οδηγηήσει στον διαβήτη, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.