Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Τι αλλάζει στο σeξ μετά τα 40;

Bookmark and Share

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ορμονικές αλλαγές στην ηλικία των 40, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στη σεξουαλική διέγερση, την επιθυμία και
το πόσο άνετα αισθάνονται με το σώμα τους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Ο Shannon Chavez, ψυχολόγος και σεξολόγος στο Λος Άντζελες, εξηγεί: Οι αλλαγές στις ορμόνες μπορεί να απαιτούν αύξηση της διέγερσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Ακολουθούν μερικές ακόμη αλλαγές που μπορεί να σημειωθούν στη σεξουαλική σας ζωή καθώς μεγαλώνετε:

Γίνεστε πιο δεκτικοί σε νέες εμπειρίες

Τα ζευγάρια στα 40 έχουν περισσότερα κίνητρα για να εξερευνήσουν διάφορες πτυχές της σεξουαλικότητάς τους όπως υποστηρίζει ο Δρ. Chavez. «Τα ζευγάρια είναι πιο ανοιχτά στην εξερεύνηση σε αυτή την ηλικία λόγω της σεξουαλικής εμπιστοσύνης, της ισχυρότερης αίσθησης της σεξουαλικότητάς τους, της επιθυμίας να κάνουν το σεξ πιο παιχνιδιάρικο ή επειδή αισθάνονται βαθύτερη συναισθηματική σύνδεση για πιο ουσιαστικό και παθιασμένο σεξ».

Πρέπει να φροντίσετε για την υγεία της καρδιάς σας

Η υγεία του καρδιαγγειακού είναι «κλειδί» για καλή σεξουαλική ζωή. Όπως αναφέρει ο Gracie Landes, σύμβουλος γάμου και σεξουαλικός θεραπευτής στη Νέα Υόρκη, η διατήρηση της καλής φυσικής υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε αερόβια γυμναστική αλλά και ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών. Άλλωστε, η γυμναστική δεν θα βελτιώσει μόνο την υγεία σας αλλά κ την αυτοπεποίθησή σας.

Οι γυναίκες μπορεί να έχουν περισσότερους οργασμούς

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες χάνουν την ικανότητά τους να έχουν οργασμούς. Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες άνω των 40 ετών μπορεί να απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ. «Για μερικές γυναίκες, ο οργασμός γίνεται ευκολότερος με την εμπειρία, την αυτοπεποίθηση και την άνεση», λέει ο Landes.

Προσοχή στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μπορεί να ανησυχούν κυρίως τις μικρότερες ηλικιακά ομάδες, όμως σύμφωνα με μία έρευνα από τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών, ο αριθμός των ατόμων άνω των 40 που εμφανίζουν ΣΜΝ συνεχίζει να αυξάνεται. Οι ειδικοί λένε ότι το γεγονός αυτό, οφείλεται στα φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας, στη μειωμένη ανάγκη για αντισύλληψη και στην αραίωση των κολπικών ιστών, γεγονός που μπορεί να κάνει τις γυναίκες πιο ευάλωτες σε λοιμώξεις.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.