Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Πώς να ξεχωρίσετε το καρδιακό από την κρίση πανικού

Bookmark and Share

Μπορεί να μοιάζουν κάπως την ώρα που συμβαίνουν, όμως η μία είναι σχεδόν ακίνδυνη, σε σχέση με την άλλη.Μια καρδιακή προσβολή είναι επικίνδυνη και απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα σε
αντίθεση με την κρίση πανικού που χρειάζεται απλώς καλό χειρισμό.

Όπως λένε οι γιατροί, αν κάποιος έχει υποστεί στο παρελθόν καρδιακή προσβολή και έχει, επίσης, κρίσεις πανικού, τον μεταφέρουμε στο νοσοκομείο αμέσως. Η πρόληψη μπορεί να σώσει τη ζωή του ακόμη κι αν πιστεύει πως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Όσοι έχουν διαταραχές αλλά δεν έχουν στο παρελθόν τους κάποιο ιστορικό με την καρδιά τους, θα πρέπει να εξετάζονται συχνά για να έχουν σίγουρη αξιολόγηση της κατάστασης.

Θα πρέπει να εστιάσουν στην ψυχολογική θεραπεία: Θα πρέπει να μην αγχώνονται υπερβολικά τη στιγμή μιας κρίσης πανικού και να βγάλουν από το μυαλό τους την σκέψη ότι παθαίνουν καρδιακή προσβολή!

Οι άνθρωποι περιγράφουν τον πόνο κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής, σαν σφίξιμο που ξεκινά από το κέντρο του στήθους και εξαπλώνεται είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, και μπορεί να φτάσει ως τα δόντια. Συχνά συνοδεύεται από έναν κρύο, κολλώδη ιδρώτα, αίσθημα ναυτίας ακόμη και εμετό και τσίμπημα στο αριστερό χέρι.

Στην κρίση πανικού ο πόνος συγκεντρώνεται στην περιοχή του θώρακα και ανεβαίνει και κατεβαίνει. Το αίσθημα τσιμπήματος μπορεί να ξεκινήσει από τα χέρια και να φτάσει στα πόδια.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.