Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Εφτά φυτικές τροφές με περισσότερο σίδηρο από το κρέας

Bookmark and Share

Όταν ακούς σίδηρο, ο νους σου πάει στο κρέας, σωστά; Κι όμως υπάρχουν άλλες τροφές και μάλιστα φυτικές με περισσότερο σίδηρο από αυτό. Για χάρη σύγκρισης, να πούμε ότι
μια μπριζόλα των 225γρ. περιέχει περίπου 6,5 mg σιδήρου.






1. Σπανάκι

18mg/ 3 φλιτζάνια



2. Φασόλια σόγιας

7mg/ 2 φλιτζάνια



3. Κόκκινα φασόλια

8mg/ 2 φλιτζάνια



4. Κάσιους

8ml/ φλιτζάνι



5. Φακές

7mg/ φλιτζάνι



6. Βρώμη

8mg/φλιτζάνι



7. Τόφου

7,2mg/ φλιτζάνι



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σίδηρος είναι πολύ σημαντικός για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, καθώς μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του σώματος. Μία μικρή έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει αναιμία, ενώ η χρόνια έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια κάποιου οργάνου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.