Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: “Τέλη Απριλίου η μεγάλη έξαρση στην Ελλάδα”

Bookmark and Share

45 φορές έχει “χτυπήσει” ο κορονοϊός στη χώρα μας και ακόμα δεν τα έχουμε δει όλα… Μάλιστα, σύμφωνα με την καθηγήτρια δημόσιας υγείας
Τζένη Κρεμαστινού στην εκπομπή
Live News του Mega στα τέλη του επόμενου μήνα αναμένεται η μεγάλη έξαρση στην Ελλάδα.

Όπως λέει η κ. Κρεμαστινού, αυτή τη χρονική συγκυρία ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ελληνική επικράτεια είναι σχετικά μικρός.

“Τα περισσότερα σχετίζονται με την εκδρομή στους Αγίους Τόπους και φυσικά από ανθρώπους που ταξίδεψαν στην Ιταλία” σημειώνει η ειδική επιστήμονας, που βρέθηκε καλεσμένη στο στούντιο της εκπομπής Live News στο Mega το απόγευμα της Παρασκευής (06.03.2020).

Αναφορικά με την διείσδυση του κορονοϊού στον πληθυσμό, η Τζένη Κρεμαστινού παραδέχτηκε ότι ναι μεν είναι δεδομένη, ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τα ακριβή ποσοστά προσβολής.

Η κ. Κρεμαστινού υπογράμμισε τη σημασία των μέτρων προφύλαξης, όπως το συστηματικό πλύσιμο των χεριών.

Σε ό,τι αφορά τον κρατικό μηχανισμό επισήμανε ότι βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ερωτηθείσα για το νοσηλευτικό προσωπικό και τον κίνδυνο να εκτεθεί στον κορονοϊό με συνέπεια να συρρικνωθεί, η ειδική επιστήμονας δημόσιας υγείας εξέφρασε την ελπίδα η συχνότητα των κρουσμάτων να είναι ευθεία και όχι κατακόρυφη.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια πανελλαδικά, η Τζένη Κρεμαστινού απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη αφού τα κρούσματα είναι τοπικού χαρακτήρα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.