Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Καπνίζεις και γυμνάζεσαι; Δες από τι κινδυνεύεις

Bookmark and Share

Τσιγάρο και γυμναστική, είναι ένας συνδυασμός λίγο περιέργος. Οι έρευνες έδειξαν όμως, ότι περισσότεροι από το 25% όσων γυμνάζονται είναι
και καπνιστές, παράλληλα.

Ένα νούμερο που δεν μπορεί να το προσπεράσεις εύκολα. Για αυτό και οι γιατροί στράφηκαν προς τη διερεύνηση των συνεπειών του καπνίσματος σε άτομα που γυμνάζονται.

Η νικοτίνη που περιέχεται στο τσιγάρο αυξάνει το ρυθμό της καρδιάς και την πίεση στο αίμα. Η καρδιά ενός καπνιστή που ασκείται, λοιπόν, επιταχύνει τους ρυθμούς της ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις πρόσθετες απαιτήσεις της γυμναστικής. Σύμφωνα, μάλιστα με επιστημονικές έρευνες, ο κίνδυνος για καρδιακό επεισόδιο ή ακόμα και θάνατο αυξάνεται 5 φορές για ένα καπνιστή που ασκείται, σε σύγκριση με κάποιον που δεν καπνίζει. Αν, λοιπόν, είστε καπνιστής αλλά θέλετε να ξεκινήσετε τη γυμναστική, κοιτάξτε τι πρέπει να προσέξετε:

Αν στο πρόγραμμα γυμναστικής περιλαμβάνεται και αερόβια άσκηση, πρέπει να έχετε χαρτί από καρδιολόγο.

Το τελευταίο σας τσιγάρο, πρέπει να απέχει περισσότερο από 3 ώρες από την έναρξη της γυμναστικής.

Κάντε μεγάλα διαλλείματα μεταξύ των ασκήσεων.

Πάντως ενώ τα αποτελέσματα του τσιγάρου μπορεί να μετριάζονται από τη γυμναστική, όπως π.χ. οι αντοχές σας, τα χρόνια που καπνίζετε αθροίζονται, και οι συνέπειες μετά από πολύ καιρό είναι άκρως επικίνδυνες.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.