Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Πεσμένη λίμπιντο: Οι βασικές αιτίες για άνδρες και γυναίκες

Bookmark and Share

Κίνητρο είναι η έλξη για τον άλλον και μπορεί να προκληθεί από εξωτερικά ερεθίσματα, όπως μια λέξη, ένα βλέμμα, μια μυρωδιά, ή από εσωτερικούς
παράγοντες, όπως ένα συναίσθημα ή μια ευχάριστη ανάμνηση.

Τότε ενεργοποιούνται συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου και ορμόνες και νευροδιαβιβαστές, όπως η ντοπαμίνη, η τεστοστερόνη και η ωκυτοκίνη δημιουργούν ένα αίσθημα ευφορίας και αναμονής της ευχαρίστησης.

Η λίμπιντο δεν εξαρτάται μόνο από βιολογικούς παράγοντες, καθώς σημαντικό ρόλο παίζει και η ψυχολογία.

Έρευνα σε 2.066 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο από το BBC Radio 5 Live, διαπίστωσε ότι το άγχος αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα ζευγάρια, καθώς απασχολεί το 45% των συμμετεχόντων. Ακολουθεί η σωματική υγεία σε ποσοστό 32%, τα προβλήματα ψυχικής υγείας σε ποσοστό 26%, η απόκτηση παιδιών σε ποσοστό 20% και η εργασία σε ποσοστό 18%. Η παρακολούθηση ερωτικών ταινιών έχει αρνητικό αντίκτυπο στο 12% των ερωτηθέντων.

Το 50% των ανδρών δήλωσαν ότι είναι χαρούμενοι με τη σεξουαλική ζωή τους ενώ το ποσοστό των γυναικών έφτασε στο 53%. Το 58% των συμμετεχόντων νιώθουν αυτοπεποίθηση αναφορικά με τις ερωτικές τους επιδόσεις, αλλά το 38% των ανδρών και το 25% των γυναικών δήλωσαν έλλειψη ικανοποίησης.

Οι γυναίκες θεωρούν πολύ σημαντικά τα φιλιά και τα προκαταρκτικά, ενώ οι άντρες θέλουν να περνούν κατευθείαν στη σεξουαλική πράξη. Επίσης, οι γυναίκες πιστεύουν ότι το φιλί με άλλον ή το διαδικτυακό σεξ θεωρούνται απιστία, ενώ μόνο οι μισοί άντρες δείχνουν να συμφωνούν με αυτήν την άποψη.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι το 74% των Βρετανών έχει νιώσει στρες ή δυσκολία να ανταπεξέλθει στο σεξ, με τις γυναίκες να βιώνουν περισσότερο άγχος και ως αποτέλεσμα να σκοτώνουν τη λίμπιντό τους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.