Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Γιατί δεν πρέπει να φοράτε ποτέ τις ίδιες κάλτσες για δεύτερη μέρα

Bookmark and Share

Μία από τις μολυσματικές λοιμώξεις, που μπορεί να πλήξουν τα πόδια και ειδικά τα πέλματά σας, είναι το λεγόμενο
«πόδι του αθλητή». Είναι μια μεταδοτική πάθηση και μπορεί να γίνει επικίνδυνη εάν εξαπλωθεί.

Το πόδι του αθλητή εκδηλώνεται με εξάνθημα που προκαλείται από ένα μύκητα ο οποίος εμφανίζεται συνήθως ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών κ μπορεί να προκαλέσει στους πάσχοντες κνησμό, ερυθρότητα, καθώς και φολιδωτό, ξηρό, ραγισμένο ή με μικρά σπυράκια δέρμα.

Παρόλο που δεν είναι συνήθως σοβαρό, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται για να σταματήσει να εξαπλώνεται. Αυτό συμβαίνει επειδή θα μπορούσε να φτάσει στο λεμφικό σύστημα, προκαλώντας μόλυνση των λεμφικών αγγείων και των λεμφαδένων.

Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις η αρχική προσβεβλημένη περιοχή μπορεί να μολυνθεί με βακτήρια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κυτταρίτιδα, αφήνοντας το δέρμα κόκκινο, ζεστό και πρησμένο.

Η κύρια αιτία είναι ο μύκητας που αναπτύσσεται και πολλαπλασιάζεται στο δέρμα. Ευδοκιμεί σε ζεστά, σκοτεινά και υγρά μέρη.

Αυτοί οι τέσσερις «καθημερινοί» παράγοντες θα μπορούσαν να προκαλέσουν το πόδι του αθλητή:

Βρώμικα, βρεγμένα πόδια

Αν τα πόδια σας δεν είναι καθαρά και στεγνά, τότε είναι πιο πιθανό να αναπτύξετε την μόλυνση. Πρέπει να στεγνώνετε τα πόδια σας καλά μετά το πλύσιμο, ιδιαίτερα τις περιοχές μεταξύ των δακτύλων σας. Χρησιμοποιήστε σκόνη ταλκ για να σταματήσετε να ιδρώνετε, αλλά αποφύγετε την ενυδάτωση στην περιοχή, καθώς αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τους μύκητες να πολλαπλασιαστούν.

Λάθος παπούτσια

Φορώντας παπούτσια που κάνουν τα πέλματά σας να ζεσταθούν και να ιδρώνουν αυξάνει επίσης τον κίνδυνο. Φροντίστε να αλλάζετε παπούτσια σας κάθε δύο μέρες, επιτρέποντάς τους να στεγνώσουν μεταξύ χρήσεων.

Θα πρέπει επίσης να φοράτε κάθε μέρα ένα καθαρό ζευγάρι κάλτσες και να προτιμάτε τις βαμβακερές μαζί με ευρύχωρα παπούτσια κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, όπως το δέρμα, για να επιτρέπετε στα πόδια σας να «αναπνέουν». Αυτό ισχύει ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ που τα πόδια ιδρώνουν πιο εύκολα.

Γυμναστήριο

Το να είστε ξυπόλητοι σε περιοχές όπως κοινόχρηστα ντους, αποδυτήρια και γυμναστήρια αυξάνει επίσης την πιθανότητα να αναπτύξετε το «πόδι του αθλητή». Αυτά είναι μέρη όπου οι μυκητιασικές λοιμώξεις μπορούν να εξαπλωθούν εύκολα.

Χρησιμοποιημένες πετσέτες

Δεν πρέπει να μοιράζεστε πετσέτες, κάλτσες και παπούτσια με άλλα άτομα. Επιπλέον, πρέπει να πλένετε τακτικά τις πετσέτες σας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.