Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Πώς ο καφές βελτιώνει την σεξουαλική μας ζωή

Bookmark and Share

Έρευνα σε περίπου 4000 άτομα έδειξε πως 2 κούπες την ημέρα μπορούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις των αντρών στην κρεβατοκάμαρα, ανεξαρτήτως
σωματικού βάρους ή της πίεσης του αίματος.Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν πως οι άντρες που έπιναν 2 κούπες καφέ καθημερινά είχαν
μια πτώση της τάξεως του 42% στις πιθανότητες να αποκτήσουν στυτικές δυσλειτουργείς (παρόμοια με τα άτομα που δν καταναλώνουν αλκοόλ) . Το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 39% στα άτομα που πίνουν 3 κούπες, όπως έδειξε η έρευνα.

Η επίδραση αυτή έμεινε ανεπηρέαστη ανεξαρτήτως από το αν οι άντρες ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, είτε είχαν υψηλή πίεση αίματος σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου του Τέξας. Ωστόσο η επίδραση μειώθηκε ανάμεσα στους άντρες με διαβήτη, οι οποίοι έχουν αρκετές πιθανότητες να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας PLOS ONE.

Οι γιατροί προειδοποιούν πως περισσότερες από 4 κούπες καφέ μπορούν να είναι επικίνδυνες ώστε να προκαλέσουν κούραση, μη συγκέντρωση, τρέμουλο, νεύρα, αϋπνίες και ερεθισμό του στομαχιού.

Ο καθηγητής David Lopez του πανεπιστημίου του Τέξας είπε «παρόλο που παρατηρήθηκε μια μείωση στον κίνδυνο για στυτικές δυσλειτουργίες στους άντρες που ήταν παχύσαρκοι, υπέρβαροι ή υπερτασικοί, το ίδιο δεν ισχύει για τους άντρες που πάσχουν από διαβήτη».

Οι ερευνητές θεωρούν πως η καφεΐνη ενεργοποιεί μια σειρά από φαρμακολογικές επιδράσεις στον οργανισμό οι οποίες αυξάνουν την ροή του αίματος στο πέος με το να χαλαρώνουν τις αρτηρίες και τους μύες.

Τα δεδομένα για την μελέτη ήρθαν από τον εθνικό σύστημα υγειάς και το αν η στυτική δυσλειτουργία υπήρχε ορίστηκε από μια ερώτηση μέσω υπολογιστή από συνεντεύξεις.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως η κατανάλωση 2 κουπών καφέ ημερησίως ( μεταξύ 85 και 170 milligrams) συνδέονται με 42% πιθανότητα μείωσης της στυτικής δυσλειτουργίας. Αυτό το ποσοστό έπεσε στο 39% για τους άντρες που καταναλώνουν 171 με 303 milligrams δηλαδή 3 κούπες. Οι πηγές της πρόσληψης καφεΐνης στην μελέτη ήταν ο καφές, τσάι ,αναψυκτικά και αθλητικά ποτά.

Προηγούμενες μελέτες επίσης έχουν δείξει πως ο καφές θα μπορούσε να ενισχύσει την σεξουαλική ορμή στις γυναίκες.

Ένα γκρουπ από Αμερικανούς επιστήμονες έδειξε επίσης μέσω μελετών πως η καφεΐνη ενισχύει την γυναικεία λίμπιντο διεξάγοντας πειράματα σε ποντίκια χειραγωγώντας το μέρος του εγκεφάλου τους το οποίο ρυθμίζει την διέγερση. Ωστόσο οι ερευνητές είπαν πως ένα παρόμοιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να επαναληφθεί σε ανθρώπους μόνο υπό την προϋπόθεση πως δεν πίνουν καφέ συχνά.

Άλλη έρευνα η οποία είχε ως θέμα την σεξουαλική ενεργεία σε ηλικιωμένους, έδειξε πως οι γυναίκες που έπιναν το λιγότερο μια κούπα καφέ ημερησίως είχαν μεγαλύτερη τάση στο να ενεργούν σεξουαλικά. Στην ιδία μελέτη οι άντρες που έπιναν επίσης μια κούπα καφέ , είχαν πολύ περισσότερη δραστικότητα στον σεξουαλικό τομέα.

Τον Μάρτιο σε άλλη έρευνα που διεξάχθηκε μας έδειξε πως το να πίνεις ακόμα περισσότερο καφέ (3 με 5 κούπες ημερησίως) θα μπορούσε να μειώσει το ρίσκο εμφράγματος η καρδιακής προσβολής.

Έρευνες σε 25.000 μεσήλικες άντρες και γυναίκες έδειξε πως αυτοί οι οποίοι έπιναν την ελάχιστη η την μεγαλύτερη ποσότητα καφέ σε σχέση με τον μέσο όρο, είχαν το μεγαλύτερο ρίσκο ώστε να αποκτήσουν παθήσεις σχετικά με την καρδιά.

Έχουν υπάρξει πολλές διαφωνίες σχετικά με την κατανάλωση καφέ, ειδικά στο κατά πως επηρεάζει την υγεία της καρδιάς με πολλές μελέτες να έχουν καταλήξει σε διαφορετικά αποτελέσματα.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.