Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Η ζάχαρη «αλλοιώνει» την πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων

Bookmark and Share

Όσοι τρώνε πολλή ζάχαρη, λαμβάνουν μικρότερες ποσότητες 9 βασικών βιταμινών και μετάλλων, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας ευρωπαϊκής μελέτης.Ερευνητές του
Lund University στη Σουηδία, εξέτασαν στοιχεία για δύο ομάδες.

Στη μία συμμετείχαν 1.797 άνθρωποι ηλικίας 18 έως 80 ετών, οι οποίοι εξετάστηκαν με βάση το διατροφικό ημερολόγιο τεσσάρων ημερών.

Στην άλλη ομάδα συμμετείχαν 12.238 άνθρωποι, ηλικίας 45 έως 68 ετών, οι οποίοι εξετάστηκαν με βάση το διατροφικό ημερολόγιο επτά ημερών, ερωτηματολόγιο για τη συχνότητα κατανάλωσης τροφών και συνέντευξη.

Οι ερευνητές εστίασαν στην πρόσληψη πρόσθετων σακχάρων των συμμετεχόντων και στη μέση καθημερινή πρόσληψη 9 μικροθρεπτικών στοιχείων και συγκεκριμένα ασβεστίου, φυλλικού οξέος, σιδήρου, μαγνησίου, καλίου, σεληνίου, βιταμίνης C και D και ψευδαργύρου.

Η έρευνα έδειξε ότι και στις δύο ομάδες, όσο υψηλότερη ήταν η πρόσληψη πρόσθετης ζάχαρης, τόσο χαμηλότερη ήταν η πρόσληψη των 9 βιταμινών και μετάλλων.

Η ερευνήτρια Esther González-Padilla δήλωσε ότι παρόλο που η συγκεκριμένη έρευνα δεν είναι αρκετή για να αλλάξουν οι διατροφικές συστάσεις, προσθέτει νέα στοιχεία στις ήδη υπάρχουσες πληροφορίες.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Nutrition & Metabolism.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.