Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Πόσο fit μας κάνει το σεξ;

Bookmark and Share

Μια νέα έρευνα που αποκαλύπτει αν το σεξ είναι τελικά μια πολύτιμη φυσική άσκηση.
Το σεξ πάντα πουλάει. Και όταν στο μείγμα έρχεται
να προστεθεί η διάσταση fitness αλλά και
η επιστημονική αυθεντία το πράγμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Αν και απολαυστικό στην πρακτική του, το σεξ υπήρξε πάντα κάτι που εξιτάρει επιστημονικά τους ερευνητές.

Από την δεκαετία του '50 ακόμη, επιστήμονες ζητούσαν από ζευγάρια να συνδεθούν με μόνιτορ, με μηχανήματα μέτρησης της πίεσης αλλά κ με κάθε λογής επιστημονικό εξοπλισμό για να μετρήσουν την επίδραση του σεξ στον οργανισμό.

Μια από τις παραμέτρους που μελετήθηκαν ήταν αν το σεξ μπορεί να μας σκοτώσει επιταχύνοντας μια πιθανή καρδιακή προσβολή. Ευτυχώς οι μελέτες γενικά έδειξαν πως αν και οι καρδιακοί παλμοί αυξάνονται στην διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, αυτό έχει πολύ μικρό ως ελάχιστο ρίσκο να προκαλέσει κάποια καρδιακή επιπλοκή, σύμφωνα με τις στατιστικές, αν και ο κίνδυνος μπορεί να αποδειχτεί μεγαλύτερος αν η επαφή είναι εξωσυζυγική.

Ένα θέμα πάντως που αν και έχει απασχολήσει παραμένει ανεξερεύνητο είναι το πόσο εντατικό είναι το σεξ σαν φυσική άσκηση. Εκεί μπαίνει η πρόσφατη έρευνα του Antony D Karelis, καθηγητή της Επιστήμης της Άσκησης στο Πανεπιστήμιο του Quebec στο Μόντρεαλ.

Ο Karelis αποφάσισε να ερευνήσει κ να δει πόση πραγματικά ενέργεια καταναλώνουμε στην διάρκεια του σεξ. «Υπάρχει ο μύθος πως το σεξ καταναλώνει τουλάχιστον 100 θερμίδες την φορά» υποστηρίζει. «Κανείς όμως μέχρι τώρα δεν έχει εξετάσει τις διάφορες υποθέσεις που έχουν εκφραστεί κατά καιρούς" συνεχίζει. Αποφάσισε λοιπόν να το κάνει εκείνος.

Για να πραγματοποιήσει την έρευνα του, ο Karelis και οι συνεργάτες του επιστράτευσαν 21 ετεροφυλόφυλα ζευγάρια από το Μόντρεαλ και τους έβαλαν να κάνουν τζόγκινγκ σε διαδρόμους για τριάντα λεπτά καθώς ερευνητές μετρούσαν την ενέργεια που κατανάλωναν. Στην συνέχεια τους καλωδίωσαν με ειδικά περιβραχιόνια και τους έστειλαν σπίτι υποχρεώνονταν τους να κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά τν εβδομάδα για έναν μήνα και να συμπληρώνουν ερωτηματολόγια σχετικά με το πώς αισθάνθηκαν μετά από κάθε επαφή, σωματικά και ψυχολογικά,.

Όταν όλα τα στοιχεία αναλύθηκαν, το συμπέρασμα που προέκυψε ήταν ότι το σεξ μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια μέτριας έντασης άσκηση με ισοδύναμο αυτού του διπλού τένις ή της ανάβασης ενός λόφου. Το τζόγκινγκ αποδείχτηκε σαφώς πιο επίπονο, αν και οι άνδρες για συγκεκριμένα διαστήματα στην διάρκεια του σεξ κατανάλωσαν περισσότερη ενέργεια από αυτήν που κατανάλωναν στο τζόγκινγκ.

Πιο συγκεκριμένα στην διάρκεια της σεξουαλικής επαφής οι άνδρες κατανάλωναν 4 θερμίδες το λεπτό ενώ οι γυναίκες 3 θερμίδες σε επαφές που διαρκούσαν απ 10 μέχρι 57 λεπτά μαζί με τα προκαταρκτικά.

Στο τζόγκινγκ αντίστοιχα οι άνδρες κατανάλωναν 9 θερμίδες ενώ οι γυναίκες περίπου 7. Το 98% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα είπε ότι βρήκε το σεξ πιο απολαυστικό από το τζόγκινγκ. Το υπόλοιπο 2% μάλλον σύντομα θα βρίσκεται και πάλι στην αγορά του dating...





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.