Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

10 τροφές για πλούσια και γερά μαλλιά

Bookmark and Share

Τα μαλλιά σου μεγαλώνουν περίπου μισό έως ένα εκατοστό κάθε μήνα και η βάση της ανάπτυξης των μαλλιών, της επιδερμίδας και των νυχιών βρίσκεται
στη διατροφή σου. Εάν ακολουθείς ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής τα μαλλιά σου θα μεγαλώσουν και θα είναι πιο ανθεκτικά, δυνατά και τα κύτταρα στο σώμα σου θα είναι πιο υγιή εσωτερικά και εξωτερικά.

Πρόσθεσε στη διατροφή σου 10 τροφές οι οποίες θεωρούνται οι πλέον σημαντικές για να αποκτήσεις υγιή και πλούσια μαλλιά.

1. Σολωμός: Πλούσιος σε Ω-3 λιπαρά, μία υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη η οποία επίσης είναι πλούσια σε βιταμίνη B-12 και σίδηρο. Θα σε βοηθήσει ιδανικά εάν η επιδερμίδα του τριχωτού της κεφαλής σου είναι ξηρή. Στη περίπτωση που είσαι φυτοφάγος πρόσθεσε στα φαγητά σου 2 κουταλιές λιναρόσπορο ο οποίος περιέχει επίσης Ω-3 λιπαρά.

2. Σκούρα πράσινα λαχανικά: Το σπανάκι όπως και το μπρόκολο είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης Α και C τις οποίες χρειάζεται το σώμα για να παράγει τα δικά του φυσικά έλαια από τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής. Προστατεύουν τα μαλλιά από την ξηρότητα και λειτουργούν σαν ένα φυσικό κοντίσιονερ. Τα πράσινα λαχανικά θα σε εφοδιάσουν παράλληλα με σίδηρο και ασβέστιο.

3. Φασόλια: Είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για τη φροντίδα των μαλλιών. Όχι μόνο συμβάλλουν στην καλή ανάπτυξη των μαλλιών αλλά προσφέρουν επίσης σίδηρο, ψευδάργυρο και βιοτίνη, η οποία χαρίζει λάμψη στα μαλλιά. Πρόσθεσε στο πρόγραμμά σου 3-4 φλυτζάνια φασόλια την εβδομάδα.

4. Ξηροί καρποί: Τα Brazil nuts είναι η καλύτερη πηγή σεληνίου το οποίο συμβάλλει στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Επίσης τα καρύδια περιέχουν άλφα λινολενικό οξύ και Ω-3 λιπαρά τα οποία περιποιούνται τα μαλλιά. Επίσης περιέχουν ψευδάργυρο όπως επίσης τα κάσιους και τα αμύγδαλα.

5. Πουλερικά: Το κοτόπουλο και η γαλοπούλα περιέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη η οποία δυναμώνει τα μαλλιά. Χωρίς αυτή τη πρωτεΐνη τα μαλλιά γίνονται πιο αδύναμα, λεπτά και εύθραυστα.
Τα πουλερικά επίσης σου παρέχουν σίδηρο με υψηλή βιοδιαθεσιμότητα που σημαίνει ότι το σώμα σου μπορεί άμεσα να δεχθεί τα ευεργετήματά του.

6. Αυγά: Χαρίζουν υγεία και δύναμη στα μαλλιά ανεξάρτητα από τον τρόπο που τα μαγειρεύεις (ομελέτα, σκπραμπλ, μάτι κλπ.). Είναι μία από τις καλύτερες πρωτεΐνες που μπορείς να βρεις. Επίσης περιέχουν βιοτίνη, βιταμίνες B-12 οι οποίες προσφέρουν θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καλή ποιότητα της τρίχας.

7. Προϊόντα ολικής άλεσης: Περιλαμβάνοντας το ψωμί ολικής άλεσης ή δημητριακά στο πρωινό σου δίνεις στον οργανισμό σου μία καλή δόση από ψευδάργυρο, σίδηρο και βιταμίνες από το σύμπλεγμα B. Ένα σνακ με τροφές ολικής άλεσης το απόγευμα θα σου χαρίσει ενέργεια πριν το δείπνο.

8. Οστρακοειδή: Έχουν τη φήμη των αφροδισιακών αλλά είναι σπουδαία για την υγεία και τη νεανικότητα των μαλλιών. Περιέχουν ψευδάργυρο ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

9. Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά: Το γάλα και το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά είναι καλές πηγές ασβεστίου, ένα σούπερ μεταλλικό στοιχείο ιδανικό για την ανάπτυξη των μαλλιών. Επίσης περιέχουν καζεΐνη και ορό γάλακτος, δύο πρωτεΐνες με υψηλή ποιότητα και αξία. Εάν είσαι πολλές ώρες εκτός σπιτιού φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα γιαούρτι ή ένα φλυτζάνι τυρί cottage στη τσάντα σου.

10. Καρότα: Εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α η οποία βελτιώνει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Χαρίζει λάμψη στα μαλλιά τα περιποιείται και τους δίνει δύναμη.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.