Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

7 μικρές συνήθειες για μακροζωία

Bookmark and Share

Εάν είστε στην ηλικία των 40 και θεωρείται πως τα γηρατειά είναι μακριά έχετε απόλυτο δίκιο, ωστόσο μπορείτε να εφαρμόσετε 7 μικρές συνήθειες που θα
σας βοηθήσουν να έχετε μακροζωία.


Προσοχή στα μάτια σας!

Ένα από τα πρώτα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, καθώς πλησιάζουμε σε αυτή την ηλικία, είναι η επιδείνωση της όρασης. Μην αμελήσετε να επισκεφτείτε, λοιπόν, έστω και προληπτικά, έναν οφθαλμίατρο, ακόμη κ αν δν αντιμετωπίζετε σοβαρή δυσκολία. Να θυμάστε ότι η σωστή διατροφή, που περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά, γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, είναι ακόμα ένας τρόπος να ενισχύσετε την υγεία των ματιών και να καθυστερήσετε τν εμφάνιση τυχόν οφθαλμολογικών προβλημάτων.

Μην ξεχνάτε τα τσεκ-απ!

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, να μην έχετε υπόψιν σας τους δείκτες υγείας, όπως το επίπεδο χοληστερίνης, ζαχάρου, αλλά και της αρτηριακής πίεσης. Οι βασικές εξετάσεις μία φορά τον χρόνο είναι επιβεβλημένες.

Γνωρίστε το ιστορικό της οικογένειά σας!

Σύμφωνα με το onmed.gr, ίσως κάποιες από τις ασθένειες της οικογένειάς σας να είναι κληρονομικές και οι πιθανότητες να τις εμφανίσετε και εσείς αυξάνονται, καθώς μεγαλώνετε. Καλό θα είναι, λοιπόν, να ενημερωθείτε σχετικά και να προσανατολίσετε την προσοχή σας και προς αυτή την κατεύθυνση.

Φροντίζετε τους μύες σας!

Από την ηλικία των 40 και έπειτα, έχει αποδειχθεί ότι το σώμα χάνει σταδιακά το 1% της μυϊκής του μάζας ανά έτος. Προκειμένου, λοιπόν, να περιορίσετε το φαινόμενο, η εκγύμναση και η μυϊκή ενδυνάμωση θα πρέπει να αρχίσει να αποτελεί βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς σας.

Στραφείτε στις φυτικές ίνες!

Μετά τα 40, οι μεταβολικοί ρυθμοί του οργανισμού μας «πέφτουν». Καλό θα είναι, λοιπόν, να ενισχύσετε την πρόσληψη σε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, περιορίζοντας παράλληλα τις μερίδες. Φροντίστε, δηλαδή, οι θερμίδες που «κόβετε» να προέρχονται από τροφές με ζάχαρη και λίπη και να μην ελαττώνετε λανθασμένα τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία και πρωτεΐνες.

Αλλάξτε τρόπο ζωής σας!

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει φάρμακο που να αναστρέφει τα συμπτώματα της ηλικίας. Ωστόσο, η γυμναστική, η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους, η ελάττωση του άγχους και μια διατροφή γεμάτη φρούτα, λαχανικά και πολυακόρεστα λιπαρά θα ενισχύσει την υγεία της καρδιάς, που ευθύνεται για την υγεία του εγκεφάλου και της σωστής λειτουργίας του υπόλοιπου οργανισμού.

Μην ξεχνάτε τον θυρεοειδή σας!

Πρόκειται για τον αδένα που ελέγχει τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα και είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση των ορμονών. Οι τακτικές εξετάσεις για υποθυρεοειδισμό και υπερθυρεοειδισμό είναι, λοιπόν, επιβεβλημένες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.