Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Τα αναψυκτικά αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη

Bookmark and Share

Η κατανάλωση ακόμη και ενός αναψυκτικού την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης
διαβήτη τύπου 2.Σύμφωνα με ερευνητές από
τα πανεπιστήμια Stanford, California-Berkley και California-San Francisco οι θερμίδες που προέρχονται από τη ζάχαρη που περιέχεται σε αυτά τα ποτά, είναι πιθανότερο να οφείλονται για την εμφάνιση της ασθένειας, παρά η ίδια ποσότητα θερμίδων από οποιαδήποτε άλλη πηγή.



Για κάθε επιπλέον πρόσληψη 150 θερμίδων από ζάχαρη την ημέρα, ο επιπολασμός του διαβήτη στον πληθυσμό αυξήθηκε κατά 1%.


Αντίθετα, η πρόσληψη 150 θερμίδων από οποιαδήποτε άλλη πηγή συνδέθηκε με αύξηση μόλις 0,1%, σύμφωνα με τους επιστήμονες.


Η μελέτη θα δημοσιευτεί στο επιστημονικό έντυπο PLoS ONE.











0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.