Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Ποια παράδοξα σημάδια δείχνουν ότι είστε ιδιοφυΐα;

Bookmark and Share

Πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι τα άτομα με υψηλό δείκτη ευφυΐας επεξεργάζονται με διαφορετικό τρόπο τα οπτικά ερεθίσματα.

Η μελέτη στην επιθεώρηση Current Biology έδειξε ότι τα άτομα με υψηλό IQ έχουν
την ικανότητα να παρατηρούν περισσότερες λεπτομέρειες σε μικρά κινούμενα αντικείμενα, ενώ ο εγκέφαλός τους «απορρίπτει» τν παρασκηνιακή κίνηση.
Αυτό δν είναι όμως το μόνο χαρακτηριστικό ευφυΐας που έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες. Δείτε τέσσερα ακόμη ιδιαίτερα γνωρίσματα που δε σας περνούν από το μυαλό.

Η ανεβασμένη λίμπιντο

newscity1.net
Ερευνητές από τη Βρετανία υποστηρίζουν ότι η αυξημένη ερωτική διάθεση σχετίζεται άμεσα με την εξυπνάδα. Η σχετική μελέτη δείχνει ότι οι φοιτητές από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε sex toys σε σύγκριση με άλλα άτομα της ηλικίας τους, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά πωλήσεων. Αυτές οι παράδοξες «καταναλωτικές συνήθειες» πιθανότατα υποδεικνύουν τν έντονη ερωτική επιθυμία της αφρόκρεμας των φοιτητών.


Το ξενύχτι

newscity1.net
Η λαϊκή ρήση υποστηρίζει ότι «το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι». Οι επιστήμονες όμως καταρρίπτουν αυτό το μύθο. Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Personality and Individual Differences δείχνει ότι όσοι κοιμούνται αργά και ξυπνούν αργά συνήθως έχουν και υψηλότερο IQ.

Τα μπλε μάτια

newscity1.net
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπέντφορντσιρ στη Μεγάλη Βρετανία υποστηρίζουν ότι τα άτομα με ανοιχτόχρωμα μάτια είναι και πιο έξυπνα. Η σχέση αυτή αντικατοπτρίζεται στις βελτιωμένες δεξιότητες στρατηγικού σχεδιασμού και στις αυξημένες επιδόσεις σε οργανωμένες δραστηριότητες.

Το μεγάλο στήθος

newscity1.net
Φαίνεται πως μερικές γυναίκες μπορούν να τα έχουν όλα! Μελέτη που πραγματοποιήθηκε και περιελάμβανε 1.200 γυναίκες έδειξε ότι οι πιο «προικισμένες» συμμετέχουσες πέτυχαν υψηλότερες βαθμολογίες σε μια σειρά από τεστ IQ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.