Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Oι 4 χρυσοί κανόνες που ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση

Bookmark and Share

Η αυτοπεποίθηση μας κάνει να νιώθουμε ότι πατάμε γερά στα πόδια μας και μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Υπάρχουν τέσσερις βασικές «αρχές» που
πρέπει να ακολουθούμε ώστε να διώξουμε κάθε ανασφάλεια από τη ζωή μας.

1. Θυμόμαστε πάντα ότι δεν είμαστε μόνοι: Η μοναχικότητα μπορεί να πυροδοτήσει τν ανασφάλεια. Πρέπει να κοιτάζουμε γύρω μας και να ζητάμε βοήθεια, αλλά κ να στρεφόμαστε στους άλλους όταν μας έχουν ανάγκη.

2. Αποδεχόμαστε τον εαυτό μας: Πρέπει να εκτιμάμε κάθε στοιχείο του χαρακτήρα μας, εστιάζοντας πάντα στα θετικά μας στοιχεία. Μαθαίνοντας να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας μπορούμε να απαλλαγούμε απ τις ενοχές που μας αποτρέπουν να προοδεύσουμε.

3. Δεν πρέπει να αναμένουμε την τελειότητα: Τα πάντα στη ζωή είναι ένα «έργο υπό κατασκευή». Οι παράλογες απαιτήσεις δεν αφήνουν περιθώριο για σταδιακή βελτίωση και εξέλιξη, ενώ μπορεί να μας κάνουν να χάσουμε σημαντικές ευκαιρίες.

4. Δεν πρέπει να χάνουμε τη στιγμή: Δεν πρέπει να συγκεντρώνουμε όλη μας τη ζωή γύρω από το σήμερα, αλλά ούτε και να μας στοιχειώνει το παρελθόν ή να μας ανησυχεί το μέλλον. Ένας περίπατος ή μια καθημερινή συζήτηση με φίλους μας δίνουν ενέργεια και χαρά για να κινητοποιηθούμε και να προοδεύσουμε.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.