Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Το ανθρώπινο είδος γίνεται όλο και πιο ... χαζό!

Bookmark and Share

Όλοι και πιο … χαζό γίνεται το ανθρώπινο είδος όσο περνάνε τα χρόνια και δεν το λέμε εμείς, αλλά …
ένας διάσημος ερευνητής γενετιστής από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ!



Όπως επισημαίνει ο δρ. Τζέραλντ Κράμπτρι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Natural Society, παρ' όλη την πρόοδο που έχει σημειώσει τις τελευταίες δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, το ανθρώπινο είδος σταδιακά χάνει τις γνωσιακές του ικανότητες, χαρακτηριζόμενο από ολοένα αυξανόμενη συναισθηματική αστάθεια.


Ο δρ. Τζέραλντ Κράμπτρι θεωρεί πως η ψυχο-διανοητική και συναισθηματική παρακμή μας έχει να κάνει με γενετικές μεταλλάξεις, αλλά και με άλλους παράγοντες.


Όπως υποστηρίζει οι γνωσιακές και θυμικές μας δεξιότητες τροφοδοτούνται και καθορίζονται από τη συνδυασμένη προσπάθεια χιλιάδων γονιδίων. Εάν ένα από αυτά τα γονίδια υποστεί κάποια μετάλλαξη, κάτι απολύτως συνηθισμένο, αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση στη διάνοια ή τη συναισθηματική ευστάθεια.


«Θα στοιχημάτιζα πως αν εμφανιζόταν ως δια μαγείας στην εποχή μας ένας Αθηναίος πολίτης από το 1000 π.Χ., εύκολα θα διακρινόταν για τη ζωηράδα της διάνοιάς του, την ισχυρή μνήμη του, το μεγάλο εύρος των ιδεών του και τη διαύγειά του. Επιπλέον, θα ξεχώριζε για τη συναισθηματική ισορροπία του», αναφέρει.











0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.