Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Πώς να αφαιρέσεις τα φυτοφάρμακα από φρούτα και λαχανικά

Bookmark and Share

Τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, όταν βγαίνεις για καφέ ή φαγητό, ακούς στο διπλανό τραπέζι (χωρίς να γίνεσαι και αδιάκριτη) σχολιασμούς περί διατροφής. Επειδή είναι θέμα που
σε ενδιαφέρει τον τελευταίο καιρό, μιας και αποφάσισες να αρχίσεις τη χρονιά με νέους στόχους, το αυτί σου λαμβάνει vibes περί διατροφής.

Τι είναι αυτό που ακούγεται συχνά; Εάν πρέπει να αφαιρείς τη φλούδα από τα φρούτα και τα λαχανικά σου! Σωστά; Είναι κάτι που το σκέφτηκες και εσύ η ίδια μιας και ακούς απ’ τη μια, ότι είναι καλύτερα να τα καταναλώνεις με τη φλούδα λόγω φυτικών ινών κ βιταμινών και απ’ την άλλη, ότι είναι καλύτερα να τα καθαρίζεις αφού περιέχουν φυτοφάρμακα.

…Φυτοφάρμακα. Η φλούδα σε κάποια φρούτα και λαχανικά ενδέχεται να περιέχουν φυτοφάρμακα, τα οποία χρησιμοποιούνται για να μειώσουν τη ζημιά των καλλιεργειών. Σε αντίθετη με τη κοινή πεποίθηση, τα φυτοφάρμακα, μπορούν να βρεθούν τόσο σε βιολογικά όσο και συμβατικά καλλιεργημένα φρούτα και λαχανικά, σε μικρότερη ποσότητα. Αν και ορισμένα φυτοφάρμακα εισέρχονται στη σάρκα των φρούτων και των λαχανικών, πολλά παραμένουν μόνο στην εξωτερική φλούδα.

Το καλό πλύσιμο είναι ένας καλός τρόπος για να «απαλλαγείτε» από τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων τα οποία βρίσκονται στην επιφάνεια της φλούδας. Ωστόσο, τα ξεφλουδισμένα είναι ο καλύτερος τρόπος για τη μείωση και αφαίρεση των πιθανών φυτοφαρμάκων στη φλούδα των φρούτων και των λαχανικών. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η ποσότητα των παρασιτοκτόνων που επιτρέπεται στα νωπά τρόφιμα είναι αυστηρά ρυθμισμένη (με βάση τον έλεγχο που γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες).

Tip Διαιτολόγου: Κατανάλωσε φρούτα και λαχανικά της εποχής, για μεγαλύτερη συγκέντρωση θρεπτικών συστατικών. Προτίμησε φρούτα και λαχανικά ντόπιας παραγωγής, ή ακόμα καλύτερα δική σου παραγωγής.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.