Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Από ποιες σοβαρές παθήσεις μας προστατεύουν τα κρεμμύδια

Bookmark and Share

Τα κρεμμύδια περιέχουν μεγάλη ποσότητα ενώσεων του θείου, οι οποίες εκτός από την χαρακτηριστική μυρωδιά που τους δίνουν, έχουν ισχυρή αποτοξινωτική δράση.
Με πάνω από 100 τέτοιες ενώσεις, τα κρεμμύδια

μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη και τη θεραπεία πολλών σοβαρών παθήσεων, από τον διαβήτη και την καρδιακή νόσο, μέχρι τον καρκίνο και το άσθμα.

Δείτε παρακάτω τις μοναδικές θεραπευτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες των κρεμμυδιών και από ποιες παθήσεις προστατεύουν.


Καρκίνος: Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Gastroenterology and Hepatology, ο συνδυασμός κρεμμυδιών και κουρκουμά συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου. Οι χημικές ουσίες που υπάρχουν σε αυτά τα δύο συστατικά λειτουργούν συνεργικά και μειώνουν τόσο το μέγεθος όσο και τον αριθμό των προκαρκινικών όγκων στο έντερο, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Επιπλέον, η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιών μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση πιθανών καρκινογόνων ουσιών από τον οργανισμό, επειδή περιέχουν ενώσεις θείου.

Καρδιακή νόσος: Έχει διαπιστωθεί ότι η κερσετίνη που περιέχουν τα κρεμμύδια, μειώνει σημαντικά την υψηλή αρτηριακή πίεση σε υπερτασικούς ενήλικες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nutrition. Επιπλέον, τα κρεμμύδια μειώνουν τη σκλήρυνση των αρτηριών, συμβάλλοντας στην ελαστικότητά τους για περισσότερα χρόνια.

Διαβήτης: Το αιθέριο έλαιο του κρεμμυδιού (αλλυλο-προπυλο-δισουλφίδιο), έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αυξάνοντας την ποσότητα της ελεύθερης ινσουλίνης.


Άσθμα: Τα κρεμμύδια έχουν αντιισταμινικές ιδιότητες που οφείλονται στην κερσετίνη, ένα αντιοξειδωτικό που δρα σαν αντιισταμινικό και αντιφλεγμονώδες. Σε εργαστηριακά πειράματα, η κερσετίνη έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την απελευθέρωση ισταμίνης από τα κύτταρα, η οποία είναι χημική ουσία που προκαλεί αλλεργική αντίδραση. Με βάση αυτή την παρατήρηση, ερευνητές πιστεύουν ότι τα αντιοξειδωτικά μπορούν να μειώσουν την ισταμίνη και άλλες αλλεργιογόνες ή φλεγμονώδεις χημικές ουσίες στο σώμα, συμβάλλοντας σε μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία του άσθματος.


Δόντια: Τα ωμά κρεμμύδια μπορεί να κάνουν την αναπνοή μας να μυρίζει έντονα, την ίδια στιγμή όμως βελτιώσουν την στοματική υγεία. Το μάσημα ενός ωμού κρεμμυδιού μπορεί να εξαλείψει τα βακτήρια, τα οποία φθείρουν τα δόντια.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.