Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Οι πατάτες ρίχνουν την αρτηριακή πίεση!

Bookmark and Share

Θεωρούνται παχυντικές, γι’ αυτό και αποφεύγονται από όσους ακολουθούσαν διατροφή με στόχο την απώλεια κιλών. Νέα έρευνα ωστόσο έρχεται να αποδείξει ότι οι λατρεμένες πατάτες
όχι μόνο δεν παχαίνουν, αλλά μπορούν να αποδειχτούν και εξαιρετικά ωφέλιμες για τον οργανισμό, καθώς συμβάλλουν στη μείωση της πίεσης.

Αμερικανοί επιστήμονες ζήτησαν από δεκαοκτώ άντρες και γυναίκες να εντάξουν έξι έως οκτώ μέτριου μεγέθους βραστές ή ψητές πατάτες στο γεύμα και το δείπνο τους, στο πλαίσιο της φυσιολογικής διατροφής τους. Οι περισσότεροι εθελοντές ήταν είτε παχύσαρκοι είτε υπέρβαροι και έπαιρναν αντιυπερτασικά χάπια. Οπως διαπίστωσαν ύστερα από ένα μήνα, η πίεσή τους έπεσε αισθητά, κάτι που αποδεικνύει ότι οι πατάτες μπορούν να «επέμβουν» εκεί που τα χάπια δεν τα καταφέρνουν. Οι πατάτες δημιουργούν επίσης εντονότερο αίσθημα κορεσμού της πείνας, γι' αυτό και οι περισσότεροι συμμετέχοντες περιόρισαν τις ποσότητες φαγητού που κατανάλωναν.

Ιδανικός τρόπος μαγειρέματος, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι στα μικροκύματα, γιατί βοηθούν στη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών τους, που σε διαφορετική περίπτωση καταστρέφονται από τις υψηλές θερμοκρασίες του ψησίματος ή του τηγανίσματος. Επιπλέον, επειδή πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη μείωση της πίεσης βρίσκονται στη φλούδα τους, καλό είναι να μην αφαιρείται πριν από το μαγείρεμα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.