Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Από τι μπορεί να μας προστατέψει η μπύρα;

Bookmark and Share

Αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα και διαδεδομένα ποτά του καλοκαιριού και όχι άδικα.

Η μπύρα εκτός από απολαυστική και δροσιστική, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό, λειτουργεί και προστατευτικά για τα κύτταρα του εγκεφάλου.

Όλες οι ποικιλίες μπύρας, όταν καταναλώνονται με μέτρο, μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό. Συγκεκριμένα, η σκούρα μπύρα περιέχει σίδηρο, που βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου από τα πνευμόνια, στα όργανα και στους μυς. Η κατανάλωση μπύρας, διευκολύνει τη διαδικασία της πέψης, καθώς τα οξέα της βοηθούν την απελευθέρωση των οξέων του στομάχου που συμβάλλει στην πέψη. Οι φυτικές ίνες που επίσης περιέχει, μειώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης.

Έρευνα του Χάρβαρντ, στην οποία συμμετείχαν γυναίκες έως 40 ετών που κατανάλωναν μπύρα, εξετάσθηκαν και οι πιθανότητες να έχουν αρτηριακή πίεση ήταν λιγότερες, συγκριτικά με εκείνες που κατανάλωναν άλλα αλκοολούχα ποτά.

Η κατανάλωση μπύρας, είναι ασφαλέστερη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ποτό, καθώς περιορίζει τα κρούσματα στεφανιαίας νόσου. Η μαγιά της μπύρας, περιέχει βιταμίνες B1, B6, φυλλικό οξύ, οι οποίες διατηρούν και βοηθούν τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου σε σωστά επίπεδα.

Οι θερμίδες της μπύρας

Ανάλογα με την περιεκτικότητα της μπύρας σε αλκοόλ και υδατάνθρακες, οι θερμίδες διαφέρουν. Όσο περισσότερο αλκοόλ, τόσες περισσότερες θερμίδες.

Για παράδειγμα, οι θερμίδες που έχει μια μπύρα με 3,5% αλκοόλ σε ποτήρι χωρητικότητας 250ml, είναι 99. Σε ποτήρι όμοιας χωρητικότητας, αλλά με αλκοόλ 5%, οι θερμίδες ανεβαίνουν στις 103. Η μπύρα 250 ml χωρίς αλκοόλ, δίνει 57 θερμίδες.

Οι ειδικοί, εξηγούν ότι η μπύρα ως ποτό δεν παχαίνει. Παχαίνουν τα συνοδευτικά της, δηλαδή τα πατατάκια ή τα άλλα σνακ.

Φυσικά όταν πίνετε μεγάλες ποσότητες και καθημερινά, υπάρχει και το πρόβλημα του αλκοολισμού.

Πώς να μη «φουσκώσετε»

Η μπύρα με αφρό είναι πιο εύκολο να απορροφηθεί. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να την πιείτε από ποτήρι και όχι κατευθείαν από το μπουκάλι ή το κουτάκι, ώστε να δημιουργηθεί αφρός και να απελευθερωθεί το διοξείδιο του άνθρακα.

Επίσης, για να αποφύγετε το φούσκωμα, μην την καταναλώσετε με μεγάλη ποσότητα φαγητού.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.