Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Οι 5 καλύτερες πηγές φυτικών ινών

Bookmark and Share

Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ρυθμίζουν τη γλυκόζη στο αίμα και
μειώνουν τη χοληστερόλη. Η έλλειψή τους μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παθήσεις, όπως οι διαταραχές του μεταβολικού συστήματος.

Ποιες είναι όμως οι τροφές που μας δίνουν τις απαραίτητες φυτικές ίνες που χρειαζόμαστε;

1. Ξηροί καρποί
«Όλοι γνωρίζουν πως τα λαχανικά, τα φρούτα και οι τροφές ολικής άλεσης περιέχουν φυτικές ίνες, όμως οι ξηροί καρποί είναι ιδιαίτερα ωφέλιμοι», δηλώνει η διαιτολόγος Jessica Crandall από την αμερικανική Ακαδημία Διατροφής κ Διαιτολογίας. Για παράδειγμα, ¼ της κούπας αμύγδαλα μας παρέχει 4 γραμμάρια φυτικές ίνες.

2. Αρακάς
Μια «κρυφή» πηγή φυτικών ινών που δε μας περνά από το μυαλό είναι τα μπιζέλια. Μια μερίδα περιέχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών και είναι ένα γεύμα που μπορούμε να προετοιμάσουμε εύκολα και γρήγορα.

3. Κρεμμύδι
Ένα κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους περιέχει 2 γραμμάρια φυτικών ινών. Η ποσότητα δεν είναι μεγάλη, όμως οι φυτικές ίνες του κρεμμυδιού είναι υδατοδιαλυτές κ βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης.

4. Ακτινίδιο
Το ακτινίδιο είναι ένα πεντανόστιμο και ζουμερό φρούτο, το οποίο μας παρέχει 2 γραμμάρια φυτικών ινών. Μπορούμε να το απολαύσουμε σαν σνακ ή να το βάλουμε στη σαλάτα μας.

5. Μήλο
Ένα μήλο περιέχει περίπου 4 γραμμάρια φυτικών ινών. Είναι ένα φρούτο που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας για να το απολαύσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.