Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Οι 10 μαγικές τροφές που καίνε λίπος!

Bookmark and Share

Μπορεί το να χάσετε μερικά κιλά και να αποκτήσετε την σιλουέτα που πάντα επιθυμούσατε να σας
φαίνεται βουνό, το γεγονός πως στην προσπάθειά σας αυτή έχετε έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο: τις τροφές που σας βοηθούν να κάψετε το λίπος!


1.Σολομός
O σολομός και ο τόνος είναι δύο ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά. Τα λιπαρά αυτά είναι απαραίτητα για τη διάσπαση του λίπους στο σώμα μας.

2.Κανέλλα
Μελέτες δείχνουν ότι η κανέλαέχει σταθεροποιητική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό θα μπορούσε να περιορίσει την όρεξη, ιδιαίτερα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2. Μπορεί και μεταβολίζει γρήγορα τη ζάχαρη, ενώ μόλις το ¼ κουταλιού του γλυκού την ημέρα είναι αρκετό. Ανακατέψτε την κανέλλα στον καφέ, στο τσάι σας ή στο γιαούρτι σας για να προσθέσετε γλυκύτητα, χωρίς την προσθήκη θερμίδων.

3.Αυγά
Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση πρωτεΐνης το πρωί θα «ξεγελάσει» την πείνα σας περισσότερο από ό, τι ένα κουλούρι ή άλλοι υδατανθράκες. Ένα αυγό έχει μόνο 75 θερμίδες, αλλά περιέχει 7 γραμμάριαπρωτεΐνης υψηλής ποιότητας μαζί με άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Το σώμα μας καίει περισσότερες θερμίδες αφομοιώνοντας τα αυγά από ό,τι ένα βαρύ πρωινό. Επίσης, το αυγό περιέχει τη βιταμίνη Β12 που βοηθά στη γρήγορη διάσπαση του λίπους.

4. Στραγγιστό γιαούρτι
Το στραγγιστό γιαούρτι είναι ένα υπέροχο εργαλείο για την απώλεια βάρους χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες. Η πρωτεΐνη μένει περισσότερο χρόνο στο στομάχι, ενώ ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες αφομοιώνοντας πρωτεΐνες σε σχέση με τους υδατάνθρακες.

5.Καυτερές πιπεριές
Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν την άγευστη ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη. Έτσι, περιορίζουν την όρεξη και επιταχύνουν το μεταβολισμό ελαφρώς, αλλά μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

6.Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι προάγει την απώλεια βάρους και την τόνωση του οργανισμού, ενώ βοηθάει στο κάψιμο του κοιλιακού λίπους. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, ένα είδος φυτοχημικού που μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό άμεσα. Για μεγαλύτερα όφελη, να πίνετε πράσινο τσάι αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Καλύτερο είναι να πίνετε το τσάι σας ζεστό, γιατί χρειάζεται περισσότερος χρόνος να το καταναλώσετε και επιβραδύνεται η πρόσληψη θερμίδων.

7.Γκρέιπφρουτ
Αν και το γκρέιπφρουτ δεν έχει μαγικές λύσεις για την καύση λίπους, μπορεί να βοηθήσει όσους κάνουν δίαιτα να αισθάνονται πλήρεις με λιγότερες θερμίδες. Αυτό οφείλεται στις άφθονες ποσότητες διαλυτών ινών, οι οποίες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν. Τρώγοντας μισό γκρέιπφρουτ ή πίνοντας ένα ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ πριν το γεύμα θα νιώσετε χορτάτοι και θα καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του γεύματος.

8. Ξύδι
Αν φάτε τη σαλάτα σας με λάδι και ξίδι θα αποκομίσετε μεγάλο όφελος στην καταπολέμηση του πάχους. Το ξύδι μπορεί βοηθά το σώμα μας να καίει λίπος. Προσφέρει γεμάτη γεύση που μπορεί να κάνει σαλάτα πιο νόστιμη και δεν έχει θερμίδες.

9.Φυστίκια
Οι ξηροί καρποί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κατευνάσετε την πείνα σας μεταξύ των γευμάτων. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιή λίπη για την καρδιά. Μελέτες δείχνουν ότι τα καρύδια μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και να βελτιώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης όταν καταναλώνονται με μέτρο.

10.Καφές
Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά το αγαπημένο σας ρόφημα μπορεί όντως να βοηθήσει τον μεταβολισμό σας να πάρει στροφές και να χάσετε βάρος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.