Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Τα φρούτα του καλοκαιριού

Bookmark and Share

Το καλοκαίρι είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για αυξηθεί η κατανάλωση φρούτων ακόμα για για
εκείνους που μέσα στο χειμώνα δεν τα προτιμούσαν στη διατροφή τους.

Τα καλοκαιρινά φρούτα αποτελούν κατάλληλη επιλογή για ενδιάμεσο σνακ μεταξύ των γευμάτων και είναι πλούσια σε βιταμίνες κ ιχνοστοιχεία, ενώ συντελούν στην ενυδάτωση του οργανισμού μας χωρίς να έχουν πολλές θερμίδες.

Ας δούμε τα κυριότερα φρούτα του καλοκαιριού και τι πρέπει να γνωρίζουμε για αυτά...

Βερίκοκα

Αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμινών Α και C, καλίου και φυτικών ινών. Προτιμήστε αυτά που έχουν βαθύ κίτρινο χρώμα, χωρίς πράσινες κηλίδες. Αποθηκεύονται στ ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου (για 2-3 μέρες). Η θερμιδική τους αξία είναι 28kcal/100gr.

Σύκα

Αποτελούν άριστη πηγή φυτικών ινών και ενδείκνυνται για όσους έχουν προβλήματα δυσκοιλιότητας. Επιλέξτε σύκα που δεν είναι ιδιαίτερα μαλακά όταν τα πιέζετε. Το χρώμα τους ποικίλει απ πράσινο σε σκούρο μωβ, ανάλογα με το είδος. Φυλάγονται στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου και αποδίδουν 41kcal/100gr.

Ροδάκινα

Συντελούν στην πρόσληψη βιταμίνης C. Καλό θα ήταν να διαλέγετε αρωματικά, όχι πολύ μαλακά ροδάκινα κίτρινου χρώματος, χωρίς μαύρα στίγματα. Προτιμότερο να τα φυλάξετε στο ψυγείο. Αποδίδουν 37kcal/100gr.

Kαρπούζι

Ένα ακόμη φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες Α και C. Πολλοί το έχουν παρεξηγήσει, νομίζοντας ότι αποδίδει πολλές θερμίδες, ενώ στην πραγματικότητα τα 100γρ δίνουν μόνο 21 kcal.

Τo περίβλημα του πρέπει να είναι μαλακό και το περιεχόμενο ‘ηχηρό’ αν το χτυπήσετε ελαφρά. Κρατήστε το σε θερμοκρασία δωματίου και όταν κοπεί φυλάξτε το στο ψυγείο.

Νεκταρίνια

Άλλη μια καλή πηγή βιταμίνης C. Επιλέξτε αυτά που έχουν μαλακό και λείο περίβλημα και αποφύγετε τα πράσινα ή σκληρά νεκταρίνια. Για 2-3 μέρες αφήστε τα εκτός ψυγείου ενώ για περισσότερο φυλάξτε τα στο ψυγείο. Αποδίδουν 35kcal /100gr.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.