Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Πέντε πράγματα σχετικά με τους εξωγήινους που δεν θα δούμε ποτέ στον κινηματογράφο

Bookmark and Share


Όταν δεν ψάχνει πραγματικά εξωγήινους στο SETI Institute του Μάουντεν Βιου στην Καλιφόρνια, ο Αμερικανός αστροφυσικός Σεθ Σόστακ εκτελεί χρέη επιστημονικού συμβούλου σε ...χολιγουντιανές παραγωγές ταινιών επιστημονικής φαντασίας.

Στις γραμμές που ακολουθούν διευκρινίζει και καταρρίπτει κάποιους στερεότυπους μύθους σχετικά με την ενδεχόμενη φύση της εξωγήινης ζωής και πώς αυτή ΔΕΝ θα τη δούμε ποτέ στη μεγάλη οθόνη:

Όχι. Ο Χόμο Σάπιενς δεν είναι καρπός εξωγήινης παρέμβασης από το εξώτερο διάστημα. Αυτή η αντίληψη είναι μάλλον προϊόν της ανθρώπινης τάσης να θεωρεί εαυτόν ξεχωριστό και όχι άλλο ένα είδος ανάμεσα σε πολλά άλλα.

Αν κάποτε μας επισκέπτονταν με απειλητικές διαθέσεις εξωγήινες δυνάμεις, το γεγονός και μόνο ότι θα διέθεταν την τεχνολογία για να φτάσουν μέχρι εδώ δείχνει ότι οι πιθανότητες να τους νικήσουμε είναι μηδαμινές. Τόσο μηδαμινές όσο το να έβγαινε νικητής ο Ναπολέων από μία μάχη με την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ.

Όχι. Το να καταφέρουμε να τους καταβάλλουμε μολύνοντάς τους με τα βακτήριά μας είναι εντελώς απίθανο, εκτός κι αν παρουσίαζαν βιοχημικές ομοιότητες με τους ανθρώπους.

Επίσης όχι. Οι εξωγήινοι δεν θα έμοιαζαν καθόλου με τα προϊόντα ψηφιακού animation των χολιγουντιανών στούντιο. Δεν θα ήταν ούτε άσχημοι ούτε θα έμοιαζαν με έντομα που τους έχουν πατήσει τη μούρη. Το πιο πιθανό είναι οι πρώτοι εισβολείς να ήταν κάποιου είδους μηχανές τεχνητής νοημοσύνης.

Συνουσία και τεκνοποίηση δεν παίζει καθόλου ακόμη και στην περίπτωση που θα διέθεταν DNA. Θα ήταν σαν να βάζεις έναν άνθρωπο να συνουσιαστεί με ένα πεύκο

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.