Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Για φρεγάτες συζήτησαν οι υπ. Άμυνας Ελλάδας-Γαλλίας

Bookmark and Share

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο της οποίας είχε συνάντηση με το Γάλλο ομόλογο του Ζαν- Ιβ Λε Ντριαν και επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση αμυντικού και στρατιωτικού υλικού στο Λε Μπουρζέ.

Στη συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό τέθηκαν όλα τα ζητήματα της διμερούς αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας, στα οποία περιλαμβάνονται η ενοικίαση δύο φρεγατών τύπου REMM και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας τύπου ATLANTIQUE, από τις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να επισκεφθεί το Παρίσι, τον Ιούλιο, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Επίσης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη νοτιανατολική Μεσόγειο, με αιχμή το πρόβλημα της Συρίας, καθώς και το ενδεχόμενο ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απηύθυνε πρόσκληση στον Γάλλο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα, επίσκεψη που ενδεχομένως πραγματοποιηθεί εντός του καλοκαιριού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε πολλά περίπτερα εκθετών στο Λε Μπουρζέ, όπως της ΕΑΒ και της γαλλικής ναυπηγικής βιομηχανίας DCNS -που τελεί υπό την ευθύνη του γαλλικού υπουργείου Άμυνας- όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή της εταιρίας Πατρίκ Μπουασιέ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.