Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ρόδος: μυστηρίο καλύπτει τα "δάκρυα" της εικόνας

Bookmark and Share

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τα «δάκρυα» στην εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχάηλ, την ώρα που πιστοί
από κάθε γωνιά της Ελλάδας εξακολουθούν να συρρέουν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Ιαλυσό της Ρόδου για να την προσκυνήσουν! Σύμφωνα με τν πατέρα Απόστολο, εφημέριο του Ιερού Ναού Ταξιαρχών στο Παλιό Νεκροταφείο Ιαλυσού, όπου βρισκόταν η εικόνα όταν «δάκρυσε», δεν φαίνεται να υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση, υγρασία ή αλλοίωση στο βερνίκι, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη.

Ο πατέρας Απόστολος μιλώντας στην «Espresso» τόνισε ότι δεν υπάρχει λογική ερμηνεία για το φαινόμενο: «Εμείς το θεωρούμε ένα σημάδι της παρουσίας του Θεού στη ζωή μας. Απ κει κι ύστερα είναι θέμα δεκτικότητας του καθενός. Από την πλευρά μας πάντως ζητήσαμε να γίνει πραγματογνωμοσύνη από τους ειδικούς, ούτως ώστε να αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση πάνω στην εικόνα. Αν υπήρχε υγρασία ή οτιδήποτε άλλο, θα έπρεπε να έχουν αλλοιωθεί οι χρωματικές αποκαταστάσεις που είχαν γίνει από την αρχαιολογική υπηρεσία κατά τη διάρκεια συντήρησης, πριν από περίπου τρεισήμισι χρόνια. Ομως τα δάκρυα τρέχουν μόνο από τα μάτια του Ταξιάρχη».

Ο ίδιος τόνισε ότι και το 1974, πριν από την επιστράτευση, είχε «δακρύσει» και πάλι η εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, όχι όμως στην Ιαλυσό αλλά στην περιοχή Νεοχωρίου, στη Ρόδο: «Δεν είναι απαραίτητα προμήνυμα κακού τα δάκρυα στην εικόνα - τα οποία σταμάτησαν την Κυριακή το πρωί, πριν από τη Θεία Λειτουργία. Ο κόσμος, πιστεύω, έχει κουραστεί πλέον από τα κακά, οπότε ίσως η χάρη του Ταξιάρχη να μας επισκέπτεται για να μας δώσει κάτι καλό, μια προοπτική και μια ελπίδα».

Από την πλευρά του, ο συντηρητής έργων τέχνης Φώτης Σιδηρόπουλος αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση εξηγώντας ότι θα γράψει το σχετικό έγγραφο, το οποίο θα αποστείλει στη Μητρόπολη Ρόδου.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.