Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Η ονειροπόληση μας κάνει πιο έξυπνους!

Bookmark and Share

Η ονειροπόληση είναι για πολλούς συνυφασμένη με την τεμπελιά και την αφηρημάδα. Μήπως όμως αυτή η ασυναίσθητη περιπλάνηση του μυαλού μπορεί
να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων μας;

Σύμφωνα με μια νέα, ριζοσπαστική θεωρία, η ονειροπόληση μας βοηθά να δεσμευτούμε στους πιο σημαντικούς σκοπούς της ζωής μας. Ο καθηγητής ψυχολογίας Scott Barry Kaufman, απ το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, υποστηρίζει πως χρειαζόμαστε έναν καινούριο ορισμό για την ευφυΐα, ο οποίος θα περιλαμβάνει τα όνειρα κ τις επιθυμίες μας.


«Όλοι οι άνθρωποι έχουν στόχους και όνειρα – είναι τα πράγματα που θέλουμε να επιτύχουμε στον πραγματικό κόσμο», δήλωσε ο καθηγητής στην εφημερίδα The Huffington Post. «Οι δεξιότητες που μετρώνται με τη βοήθεια του τεστ IQ είναι σημαντικές, όμως υπάρχουν πολλά ακόμη στοιχεία που παίζουν ρόλο ώστε να επιτύχουμε μακροπρόθεσμα.»Η θεωρία του Kaufman περιγράφει την ευφυΐα με ευρύτερους όρους, λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυθόρμητες εκδηλώσεις της γνώσης όπως η διορατικότητα, η διαίσθηση και η αναπόληση – καθένα από τα οποία αποτελεί στοιχείο ευφυΐας το οποίο επεξεργαζόμαστε κατά την ονειροπόληση.Η ονειροπόληση μπορεί λοιπόν να επηρεάσει την προσωπική εξέλιξη και να οδηγήσει σε σημαντικές ανταμοιβές, όπως η αυτογνωσία, η ωριμότητα και ο αυθορμητισμός.


Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει άλλωστε ότι η ονειροπόληση βοηθά το μυαλό να κάνει συσχετισμούς και συνδέεται άμεσα με την ικανότητα ανάκλησης πληροφοριών.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.