Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Θα είμαστε λιγότερο έξυπνοι στο μέλλον!

Bookmark and Share

Οι άνθρωποι θα είμαστε λιγότερο έξυπνοι στο μέλλον γιατί η τεχνολογία και η πρόοδος του ανθρώπινου πολιτισμού μάς εφησυχάζει με αποτέλεσμα οι νοητικές ικανότητές μας να
λιγοστεύουν επικίνδυνα. Τα αποτελέσματα έρευνας στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ, που δημοσιεύτηκε στ επιστημονικό περιοδικό «Trends in Genetics», καταδεικνύουν ότι είμαστε λιγότερο έξυπνοι σε σχέση με τους αρχαίους και πλέον υπάρχει μια πτωτική τάση των νοητικών μας ικανοτήτων.

Σύμφωνα με τη μελέτη ο άνθρωπος έφτασε στ ανώτερο νοητικό του επίπεδο πριν από 2.000 – 6.000 χρόνια. Από τότε σταδιακά οι νοητικές του ικανότητες φθίνουν, αφού οι ευκολίες που μας παρέχει η τεχνολογία αυξάνονται διαρκώς. Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής κ. Gerald Crabtree υποστηρίζει ότι «οι προϊστορικοί άνθρωποι αναγκαστικά ήταν εξυπνότεροι γιατί έπρεπε να επιβιώσουν, να μάθουν να κυνηγούν, να προστατεύονται από τους εχθρούς τους…».

Σήμερα όμως παρόμοιοι λόγοι δεν συντρέχουν οπότε η εξυπνάδα που μας διέκρινε κάποτε σιγά σιγά χάνεται. Οι επιστήμονες, μάλιστα, διαπίστωσαν ότι αρχίζουν να εμφανίζονται μεταλλάξεις στα γονίδια που επηρεάζουν τη νοημοσύνη με αποτέλεσμα να μην γεννιόμαστε με το μυαλό των προγόνων μας. «Η στροφή προς τη… βλακεία έγινε ότα ο άνθρωπος σταμάτησε να κυνηγά και ασχολήθηκε με τη γεωργία και την καλλιέργεια των εδαφών.

…Αν ένας μέσος πολίτης της αρχαίας Αθήνας εμφανιζόταν ξαφνικά ανάμεσά μας θα τον θεωρούσαμε ιδιοφυΐα, αφού θα είχε πολύ καλή μνήμη, μια ευρεία γκάμα ιδεών και μια ξεκάθαρη άποψη για τα σημαντικά ζητήματα σε σχέση με τον άνθρωπο του 2012. Σε 120 γενιές ή σε 3.000 χρόνια τα γονίδια της νόησης θα υποστούν άλλες δύο μεταλλάξεις και θα… κυλήσουμε περισσότερο στη βλακεία», συμπληρώνει οκαθηγητής.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.