Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Η Ελλάδα έπρεπε να είχε γυρίσει στην δραχμή στην αρχή της κρίσης

Bookmark and Share

Στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται ο γνωστός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος υποστηρίζει πως ναι μεν η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε επιστρέψει
στην δραχμή στην αρχή της οικονομικής κρίσης, ωστόσο πλέον δεν θεωρεί παράλογη την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μείνει στο ευρώ.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι οριακή, είναι σκληρό», δηλώνει ο κ.Κρούγκμαν σε συνέντευξη του στην Καθημερινή, ωστόσο προσθέτει ότι η συμμετοχή της στην Ευρωζώνη προσφέρει στην Ελλάδα σταθερότητα και πρόσβαση σε επενδυτικά και χρηματοδοτικά κεφάλαια.

«Από τη μία έχει κάνει πρόοδο, έχει πλέον πρωτογενές πλεόνασμα και δεν χρειάζεται χρηματοδότηση, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται κεφάλαια συνοχής, θέλει πρόσβαση στις αγορές, θέλει κάποια σταθερότητα. Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση» προσθέτει.

Ο διασημότερος πολέμιος της λιτότητας υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν κινδυνεύουν να γίνουν Ελλάδα, για την οποία όπως υποστήριξε ένα νέο «κούρεμα» του χρέους θα προκαλούσε μεγάλο πλήγμα στο αξιόχρεο της χώρας, την ώρα μάλιστα που προετοιμάζεται να ξαναβγεί σταδιακά στις αγορές.

Ερωτώμενος για το αν η Ελλάδα χρειάζεται νέα αναδιάρθρωση του χρέους, σημείωσε ότι αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις μακροπρόθεσμα.
«Δεν είμαι σίγουρος, οι βραχυπρόθεσμες μακροοικονομικές συνέπειες θα είναι πιθανώς θετικές, αλλά υπάρχουν και οι μακροχρόνιες επιπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.