Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Πώς οι Ελληνες, παρά την κρίση, συνεχίζουν να τα «σπάνε» στα μπουζούκια ;

Bookmark and Share

Η Ελλάδα, τελικά, παρά την τεράστια οικονομική κρίση διασκεδάζει στους κιτς ναούς της παραλιακής και τα βλαχομπαρόκ μαγαζιά της Ιεράς Οδού. Αυτό πράγματι
είναι ένα ανεξήγητο φαινόμενο, σχολιάζει η στήλη της Σίβυλλας στο Βήμα.

Η αγορά έχει «στεγνώσει» , οι περισσότεροι δν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Δηλώνουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν φόρους, χαράτσια κλπ κλπ. Έχουν όμως την δυνατότητα να διασκεδάζουν στ μπουζούκια! Αυτό που συνέβαινε το εορταστικό τριήμερο σε δημοφιλείς ναούς του μπουζουκιού ήταν κάτι το ασύλληπτο. Εκατοντάδες άνθρωποι παρκάριζαν τα αυτοκίνητά τους κατά μήκος της παραλιακής ή σε κάποια απόσταση από τα μαγαζιά της Ιεράς οδού. Οι ουρές ήταν ατέλειωτες. Οι περισσότεροι περπατούσαν αρκετά μέχρι να φθάσουν στον προορισμό τους.

Αγόρια και κορίτσια που είχαν πάρει χαρτζιλίκι από τν μπαμπά αλλά και ζευγάρια που δεν θα τα χαρακτήριζες εύπορα. Κι όμως όλοι αυτοί διασκέδαζαν σαν να μην... υπάρχει αύριο. Πάνω στα τραπέζια... κάτω από τα τραπέζια, στις πίστες με λικνίσματα κ αστραφτερά χαμόγελα. Γύρω τους ένας απίθανος λουλουδοπόλεμος. Τα πανέρια με τα γαρύφαλλα να πηγαινοέρχονται. Οι λουλουδούδες να γράφουν συνέχεια τα ποσά πάνω στα μπλοκάκια τους. Νόμιζες ότι βρίσκεσαι στην δεκαετία του '90. Όταν όλοι οι Έλληνες νόμιζαν ότι είναι πλούσιοι, κυκλοφορούσαν με Cayenne και έμεναν σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Μυκόνου. Στην πραγματικότητα όμως όλα έχουν αλλάξει. Η χώρα βρίσκεται στον 6ο χρόνο οικονομικής ύφεσης, το εισόδημα έχει μειωθεί κατά 30%. Οι Έλληνες συνεχίζουν όμως να τα σπάνε στα μπουζούκια.

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου πάρα πολλοί σκέφτηκαν να περάσουν τον... εορτασμό του «ΟΧΙ» στις μπουζουκλερί. Στο «Κέντρο Αθηνών» με Θεοδωρίδου, Ρόκκο, Μαρτάκη, στον «Βοτανικό» με Αντύπα, Κουρκούλη, Ηλιάδη, στην «Fantasia» με Βέρτη, στο «Frangelico" με Πανταζή, Στάμο, Κολέτσα. 0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.