Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Πλειστηριασμοί: Δεν τα βρήκαν Χατζηδάκης - τρόικα

Bookmark and Share

Αγώνα δρόμου κάνει η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα προκειμένου να κλείσουν τα τέσσερα προαπαιτούμενα-αναδιάρθρωση ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, διαθεσιμότητα
στο Δημόσιο, εξόφληση οφειλών Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, κώδικας δικηγόρων- και να υπάρξει πρόοδος στα υπόλοιπα ζητήματα, που αφορούν τη δόση των 4,9 δισ. ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν χθες στις 15:00 με τον υπουργό Ανάπτυξης αλλά το ραντεβού τους ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα. «Δεν υπήρξε πρόοδος σήμερα. Τους εξηγήσαμε ότι δεν έχουμε περιθώριο υποχώρησης και πως προτείνουν κάτι που δεν μπορούμε να δεχτούμε», ανέφερε κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα δέχεται τη 12μηνη παράταση στο νόμο Κατσέλη, ωστόσο, διαφωνεί στα κριτήρια για υπαγωγή στο νόμο και ζητά αυστηροποίηση του πλαισίου.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν πως «μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να νομοθετήσουμε αλλά επιδιώκουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια». Έτσι, ο Κωστής Χατζηδάκης θα έχει νέο ραντεβού με την τρόικα την Κυριακή στις 10.00 π.μ.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα .Στόχος του υπουργού Οικονομικών είναι, πριν φύγει για Βρυξέλλες για το έκτακτο Γιούρογκρουπ της Τρίτης, να έχει μαζί στις αποσκευές του και τη συμφωνία της Τρόικα.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.