Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Πώς να διατηρήσετε φρέσκο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας

Bookmark and Share

Αρκετός κόσμος επιλέγει για τις γιορτές να στολίσει αληθινό έλατο, απολαμβάνοντας μαζί με τον πολύχρωμο χριστουγεννιάτικο στολισμό και τη φυσική μυρωδιά. Το πρόβλημα
ωστόσο με αυτή την πρακτική είναι ότι τα φυσικά δέντρα ξεραίνονται με τη ζέστη του σπιτιού και μέχρι τν Πρωτοχρονιά έχουν χάσει την αίγλη τους. Πώς μπορούμε λοιπόν να το αποτρέψουμε αυτό;

Προκειμένου να διατηρήσουμε φρέσκα και όμορφα τα φυσικά μας έλατα σε όλη τη διάρκεια των γιορτών, υπάρχουν ορισμένα αποτελεσματικά tips που εγγυώνται πράσινο δέντρο γι περισσότερο καιρό.

Είναι γνωστό ότι τα φυσικά δέντρα που εγγυώνται μεγαλύτερη διάρκεια συνοδεύονται με ειδική βάση για νερό, ενώ σε περίπτωση που δν υπάρχει βάση, χρήσιμο είναι να ψεκάζετε τα κλαδιά του με νερό.

Ενα κανονικό δέντρο απορροφά περίπου 1 λίτρο νερού για κάθε 3 εκατοστά της διαμέτρου του, ωστόσο χρησιμοποιώντας υλικά που έχουμε στο σπίτι μπορούμε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα του μείγματος στη βάση του δέντρου, ή στ ψεκαστήρι μας, διατηρώντας το φρέσκο και δροσερό για περισσότερο καιρό.

Πώς θα επιλέξουμε όμως τα σωστά υλικά; Εδώ θα χρειαστεί ένα μικρό πείραμα. Κόβουμε 5 μικρά κλαδιά από το ίδιο δέντρο που έχουμε αγοράσει κ αφού ξύσουμε λίγο τις άκρες τους τα τοποθετούμε σε 5 διαφορετικά βαζάκια.

Το πρώτο βάζο θα έχει καθαρό νερό βρύσης, το δεύτερο 1/4 νερό και μισό φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού, το τρίτο 1/4 νερού και μία κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι, το τέταρτο 1/4 νερό και μία κουταλιά της σούπας λευκαντικό και το 5ο θα έχει όλα τα παραπάνω. Δηλαδή 1/4 νερό, μισό φλυτζάνι σιρόπι καλαμποκιού, μία κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι και μία κουταλιά λευκαντικό (προσοχή: είναι σημαντικό να ανακατέψετε πρώτα καλά το νερό με το σιρόπι και το ξύδι πριν βάλετε το λευκαντικό)

Στη συνέχεια τοποθετήστε τα 5 κλαδιά ένα σε κάθε βάζο και παρατηρήστε τα για μία εβδομάδα προκειμένου να δείτε ποιο κλαδί διατηρείται γι περισσότερο καιρό ζωντανό και φρέσκο, ώστε να επιλέξετε το αντίστοιχο μείγμα για τη βάση του δέντρου σας. 0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.