Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Δειτε πως φτιάχνεται το κεμπάπ!

Bookmark and Share

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα που επικαλείται ιταλικό δημοσίευμα, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, το λαχταριστό κεμπάπ, που
είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύεται ότι δεν είναι λιχουδιά…

Πνεύμονες, καρδιά, γλώσσα, μάτια, κόκκαλα, υπολείμματα από κρέας, λίπος, αλλά και μεγάλες δόσεις από το βακτήριο Escherichia coli, που συναντάται στο έντερο και τα κόπρανα, φαίνεται πως αποτελούν τα κύρια συστατικά γι τα ζουμερά κεμπάπ που σερβίρονται στη Μεγάλη Βρετανία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί το 50% του κεμπάπ να περιέχει κρέας από κοτόπουλο ή μοσχάρι, όμως για το 9% δεν μπορούσε να ανιχνευθεί η ταυτότητα του κρέατος.

Πέρα από αυτό, οι μελετητές κατέληξαν ότι μι μερίδα κεμπάπ καλύπτει το 98–277% της ημερήσιας διατροφικής μας ανάγκης σε αλάτι, ότι έχει 1.000–1.990 θερμίδες και ότι περιέχει 148–346% της ημερήσιας ανάγκης μας σε λιπαρά.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα στοιχεία, σε πολλές περιπτώσεις οι Βρετανοί επιστήμονες εντόπισαν βακτήρια, όπως το Escherichia coli και τον σταφυλόκοκκο.


-

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.