Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Τα περιζήτητα επαγγέλματα στην Ελλάδα – Τι επιλέγουν οι νέοι

Bookmark and Share

Στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων των νέων βρίσκονται οι «κλασσικές» σχολές
Οι πέντε κορυφαίες επιλογές που θα σηματοδοτήσουν το επαγγελματικό μέλλον των
υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι:

δικηγόροι, μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, γιατροί, λογιστές και ψυχολόγοι..
Ψηλά στις προτιμήσεις τους βρέθηκαν, ακόμη, οι σχολές Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού και Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και τα πανεπιστημιακά τμήματα Φυσικής Αγωγής, Βιολογίας και Γεωπονίας. Από τα ΤΕΙ, υψηλή ζήτηση από τους υποψηφίους έχουν μόνο τα τμήματα της Φυσικοθεραπείας.

Τα επαγγέλματα ανά πεδίο, όπως τα παρουσιάζει η εφημερίδα «Ημερησία»

1ο επιστημονικό πεδίο: «Σάρωσε» η Νομική Αθήνας, την οποία ως πρώτη προτίμηση επέλεξαν 2.144 υποψήφιοι. Ακολούθησε η Νομική Θεσσαλονίκης (με 1.266 πρώτες προτιμήσεις) και η Ψυχολογία Θεσσαλονίκης (1.175 προτιμήσεις). Πιο χαμηλά στη λίστα βρέθηκε το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (733 πρώτες προτιμήσεις).

2ο επιστημονικό πεδίο: Η σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού έχει υψηλή ζήτηση από τους υποψηφίους. Φέτος, είχε 775 πρώτες προτιμήσεις. Ψηλά στη λίστα βρέθηκαν, επίσης, τα τμήματα Βιολογίας Αθήνας (739 πρώτες προτιμήσεις), Γεωπονίας Θεσσαλονίκης (739), καθώς και Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Αθήνας (650 πρώτες προτιμήσεις).

3ο επιστημονικό πεδίο: Τα «σκήπτρα» κρατάει η Ιατρική Αθήνας με 1.667 πρώτες προτιμήσεις και ακολουθεί η Ιατρική Θεσσαλονίκης με 1.121 πρώτες προτιμήσεις. Υψηλή ζήτηση έχουν, επίσης, τα τμήματα ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (με 563 και 466 πρώτες προτιμήσεις αντίστοιχα), καθώς και τα πανεπιστημιακά τμήματα της Κτηνιατρικής στη Θεσσαλονίκη (385 πρώτες προτιμήσεις) και Νοσηλευτικής στην Αθήνα (351 πρώτες προτιμήσεις).

4ο επιστημονικό πεδίο: Δημοφιλέστερο είναι το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ (1.687 πρώτες προτιμήσεις), ενώ ακολουθούν το αντίστοιχο τμήμα στη Θεσσαλονίκη (866), καθώς και το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ (843 πρώτες προτιμήσεις). Η ύφεση στον κατασκευαστικό κλάδο «ρίχνει» πιο κάτω στη λίστα τα τμήματα των Αρχιτεκτόνων και των Πολιτικών Μηχανικών.
5ο επιστημονικό πεδίο: Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκεται το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΟΠΑ) με 1.261 υποψήφιους να το επιλέγουν ως πρώτη προτίμηση. Ακολουθεί το αντίστοιχο τμήμα στη Θεσσαλονίκη (766 πρώτες προτιμήσεις) και τα τμήματα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (616 προτιμήσεις), καθώς και Οικονομικής Επιστήμης (613 προτιμήσεις) του ΟΠΑ. Την ίδια ώρα, υψηλή ζήτηση έχει η σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (589 πρώτες προτιμήσεις).
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.