Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Η Αθήνα το 1961 -Ένα καταπληκτικό video

Bookmark and Share

Για τους νεότερους θα μοιάζει με μαγική εικόνα, για τους παλαιότερους θα είναι μια γλυκιά ανάμνηση των εφηβικών τους χρόνων, καθώς θα θυμηθούν ξανά πώς ήταν η πρωτεύουσα
πριν από πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα πώς ήταν το 1961.

Όπως σημειώνει και το Greek Reporter το κανάλι British Pathe στο youtube ανέβασε μια ταινία που δείχνει εικόνες της καθημερινότητας από την Αθήνα του 1961.

Οι εικόνες φυσικά δεν έχουν σχέση με τη σημερινή εικόνα της Αθήνας. Στην Αμαλίας και την Πανεπιστημίου τα λεωφορεία ήταν πιο πολλά από τα ΙΧ, ενώ οι τουρίστες διάλεγαν και τότε την Πλάκα για τις βόλτες τους.

Στο Σύνταγμα υπήρχε ο κλασικός φωτογράφος για να απαθανατίσει τις ελληνικές οικογένειες σε μια φωτογραφία μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Παράλληλα υπάρχουν εκπληκτικά πλάνα από το Μικρολίμανο στον Πειραιά, με μικρά χαμηλά σπίτια και ψαράδες να πουλούν την πραμάτεια τους. Οι θάλασσες ήταν καθαρές και επιτρεπόταν το μπάνιο.

Το ίδιο και στη Βουλιαγμένη, δίχως μάλιστα ομπρέλες καθώς τότε δεν υπήρχε το πρόβλημα με τις ακτίνες του ήλιου και την τρύπα του όζοντος. Όσο για το παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, ήταν το μοναδικό κτίριο στην περιοχή, καθώς ο Υμηττός ήταν «φαλακρός» από κατοικίες.




























0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.