Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Πώς θα προκαλέσουμε την τύχη μας

Bookmark and Share

Όταν οι Άγγλοι μιλούν για την «τύχη» δε χρησιμοποιούν μόνο μία, αλλά δύο τελείως διαφορετικές λέξεις, τον όρο «luck» (τύχη) και τον
όρο «chance» (ευκαιρία). Αν το σκεφτούμε καλύτερα θα διαπιστώσουμε πως πέρα από την ορολογία κ στην πραγματικότητα «luck» χωρίς «chance» δεν υπάρχει!

Όταν μιλάμε λοιπόν γι τύχη στην ουσία δν εννοούμε κάτι άλλο απ τις ευκαιρίες που εμείς δίνουμε στον εαυτό μας να αξιοποιήσει, και όχι κάτι που συμβαίνει έξω απ εμάς…

Αν το σκεφτούμε ακόμα περισσότερο θα συμφωνήσουμε πως η τύχη μας, τελικά δεν είναι και τόσο τυχαία, αφού αυτό που θεωρούμε τύχη δεν είναι άλλο από το αποτέλεσμα των αντιλήψεων, των ικανοτήτων και κυρίως των επιλογών μας. Δεν είναι τίποτα άλλο από τη στάση ζωής, τον τρόπο δράσης και αντίληψης που εφαρμόζουμε καθημερινά.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό πως όταν είμαστε αισιόδοξοι, νιώθουμε περισσότερο δυνατοί, περισσότερο ενεργητικοί, περισσότερο τυχεροί και τότε η τύχη μας χαμογελά. Στον αντίποδα, όταν σκεφτόμαστε απαισιόδοξα, νιώθουμε άτυχοι.

Στην πραγματικότητα όμως, δεν είναι η τύχη που μας φταίει, αλλά εμείς που δεν δίνουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να δράσει, να αντιδράσει, να διορθώσει, να συγχωρέσει, να δημιουργήσει τις συνθήκες και τις ευκαιρίες που χρειάζεται και που θα τον κάνουν ευτυχισμένο. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Γιατί όταν σκεφτόμαστε αρνητικά, λειτουργούμε και αρνητικά, ενώ η έλλειψη αυτοπεποίθησης, μας δημιουργεί ανασφάλεια μήπως και από-τύχουμε. Έτσι μένουμε στάσιμοι και εγκλωβισμένοι.

Πώς όμως θα «κερδίσουμε», αν πρώτα δεν «παίξουμε»;

Σύμφωνα με τον ερευνητή R.Wiseman, οι άνθρωποι που κερδίζουν είναι τις περισσότερες φορές αυτοί που νιώθουν τυχεροί. Χρησιμοποιώντας τρεις βασικές αρχές προκαλούν τις ευκαιρίες και τελικά πετυχαίνουν:

- Ακολουθούν το ένστικτό τους.
- Περιμένουν να τους συμβούν μόνο καλά πράγματα.
- Μετατρέπουν την κακοτυχία σε καλοτυχία.

Την επόμενη λοιπόν φορά που θα χρειαστείτε να αντιμετωπίσετε κάτι, μην φοβηθείτε την αποτυχία και αν τυχόν προκύψει μην τη βιώσετε σαν προσωπική απειλή. Αλλάξτε εστίαση, αξιολογήστε τι δεν πήγε καλά και βρείτε μια νέα ευκαιρία για να πετύχετε το στόχο σας. Μην κολλήσετε στην κακή εμπειρία, γιατί τότε θα έχετε βάλει τον εαυτό σας στο φαύλο κύκλο του ρητού που λέει «ενός κακού μύρια έπονται».

Με θετική ενέργεια, προσκαλέστε την τύχη μόνοι σας.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Τα ανώνυμα σχόλια όπως "Πολύ καλό, Υπέροχο..." κλπ. ενδέχεται να μην ανέβουν για ευνόητους λόγους.